Pienininkams iki kooperacijos – devynios mylios

Konkurencijos tarybai raginant smulkiuosius pienininkus burtis į kooperatyvus, Žemės ūkio rūmų vicepirmininkas Bronius Markauskas sako, kad ūkininkams trūksta sumanumo. Jo nuomone, kooperatyvai būtų efektyvūs tik tada, jei jie užsiimtų ne pieno žaliavos surinkimu, bet ją perdirbtų.

Kooperatyvai būtų efektyvūs tik tada, jei jie užsiimtų ne pieno žaliavos surinkimu, bet ją perdirbtų.<br>M.Kulbio nuotr.
Kooperatyvai būtų efektyvūs tik tada, jei jie užsiimtų ne pieno žaliavos surinkimu, bet ją perdirbtų.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 26, 2015, 3:38 PM, atnaujinta Oct 23, 2017, 10:03 PM

„Teisinė bazė dėl kooperacijos šiandien sutvarkyta pakankamai. Manau, kad yra kita problema. Kooperatyvus turės tie patys ūkininkai ir reikia pripažinti, kad tos iniciatyvos ir sugebančių, norinčių žmonių nelabai yra, ypač jei kalbėsime apie smulkesnius ūkininkus.

Jie – daugiausia pagyvenę žmones. Žinoma, yra ir kitas dalykas – šiandien nebeužtenka kooperuoti pieno kaip žaliavos. Pieno perdirbėjai išmoko pamoką ir šiandien kooperatyvų narių pieno supirkimo kaina yra mažesnė negu atskirų ūkininkų. Reikia kalbėti apie perdirbimą. Lietuvoje šiandien mes faktiškai neturime kooperacinės perdirbimo įmonės“, – LRT radijui tvirtino B.Markauskas.

Patys ūkininkai teigia, kad šalyje nėra reikiamų instrumentų, konsultantų ir sąlygų tai daryti. Anot jų, perdirbėjai trukdo kooperatyvams, o politikai nesiima ryžtingų veiksmų, kad ūkininkai būtų paskatinti kooperuotis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.