Portugalijoje ir Senegale sulaikytuose laivuose – bado šmėkla

Nepavykstant skubiai išlaisvinti

„Lietuvos jūrų laivininkystės“ laivai tebėra įstrigę Portugalijos, Italijos, Filadelfijos, Senegalo uostuose.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
„Lietuvos jūrų laivininkystės“ laivai tebėra įstrigę Portugalijos, Italijos, Filadelfijos, Senegalo uostuose.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 31, 2015, 2:34 PM, atnaujinta Oct 22, 2017, 1:19 PM

„Baigėsi produktai, laukiame, kada bus pinigai. „Laivininkystė“ informavo, kad pinigų nėra. Sekmadienį liksim be duonos. (...) Jei pinigų nėra, remontai nebevyksta. Kiek buvo sumokėta, tiek iš pradžių elektronikos darbų ir įvyko, o toliau tyla, nes apmokėjimo nėra ir darbai sustojo“, – BNS pasakojo „Vorutos“ kapitonas Saulius Mačiukas.

Vėliau jis patikslino, kad LJL vadovybė laivą informavo, jog penktadienį bus pervesta 300 eurų, už kuriuos bus nupirkta maisto ir vandens atsargų. Kapitono teigimu, įmonė žadėjo, kad didesnė pinigų suma bus pervesta kitą savaitę. 

Anot jo, su Dakaro uoste esančios „Raguvos“ įgula nepavyko susisiekti, tačiau spėjama, kad jo padėtis yra labai bloga.

„Ten išvis turėtų būti tragiška padėtis. (...) Neįsivaizduoju, kas yra Dakare, ten reketuojamas laivas, ten visko gali būti. Jei ne krovinys pas juos, tai jau seniai laivas gal būtų užgrobtas, tokia praktika pasitaiko labai dažnai. (...) Labiau nei įsitikinęs, kad ten taip gal ir atsitiks, jei neišspręs jų išplaukimo klausimo. Su mumis dar gali palaukti, bet ten bankas (SEB bankas – BNS) rizikuoja prarasti laivą“, – BNS sakė S.Mačiukas.

Jo teigimu, per dieną uoste įstrigęs laivas įmonei kainuoja apie 3 tūkst. eurų, skaičiuojant maisto, vandens, kuro atsargas, atlyginimus ir uosto rinkliavas.

JAV Filadelfijos uoste esančio LJL laivo „Venta“ kapitonas Olegas Semionovas BNS informavo, kad ketvirtadienį baigta iškrauti dalis laivo krovinio, tačiau išplaukti į Kanadą laivas negali, nes yra areštuotas.

Su  Italijos Taranto uoste esančio laivo „Romuva“ įgulos nariais BNS penktadienį susisiekti nepavyko.

Vyriausybė šią savaitę nutarė gelbėti žlungančią LJL, suteikdama jai dar 3 mln. eurų paskolą. Pinigai būtų panaudoti įstrigusiems laivams gelbėti. Skelbiama, kad pinigai įmonę pasieks kitą savaitę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.