Renginių gausa užaugino solidų „Litexpo“ pelną

Lietuvos parodų ir kongresų centras „Litxpo“ per 2014 m. įvykdė valdybos iškeltus pajamų, grynojo pelno bei nuosavo kapitalo grąžos rodiklius – pasiekė 5,1 mln. eurų apyvartą ir uždirbo 544 tūkst. eurų grynojo pelno. Markiai pagausėjo surengtų parodų ir konferencijų, ryšių su užsienio partneriais, padidėjo lankytojų srautai.

„Litexpo“ vyko ir didžiausia Baltijos šalyse interneto ir technologijų konferencija „Login“.<br>D.Umbraso nuotr.
„Litexpo“ vyko ir didžiausia Baltijos šalyse interneto ir technologijų konferencija „Login“.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 31, 2015, 6:01 PM, atnaujinta Oct 22, 2017, 12:13 PM

„Centras „Litekspo“ kasmet kuria naujas veiklos strategijas, prisitaiko prie visuomenės, verslo, rinkodaros poreikių ir stengiasi pasiekti kuo geresnių rezultatų, – sakė ūkio ministras Evaldas Gustas. – Malonu matyti, kad įstaigos vadybai nepritrūksta strateginių įžvalgų, kurios padeda pasiekti teigiamą rezultatų, o tai ne tik pelninga veikla, bet ir šalies žinomumo didinimas tarptautinėje rinkoje“.

Bendrovės nuosavo kapitalo grąža (ROE) per šį laikotarpį pasiekė 5,2 proc.

Litexpo“ akcininkams buvo sumokėta 751,7 tūkst. eurų dividendų, iš kurių valstybei už jai priklausančias akcijas skirta 742,4 tūkst. eurų (98,76 proc.).

Šiemet išmokėtų dividendų suma apima ir ankstesnių metų priskaičiuotus dividendus, kuriuos Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimu 2013 metais buvo leista atidėti dėl planuotos ekspozicijų rūmų rekonstrukcijos.

„2014-ieji bendrovei buvo sėkmingos veiklos ir naujų iniciatyvų kupini metai, – sakė „Litexpo“ direktorius Mindaugas Rutkauskas. – Labiausiai džiaugiamės pagrindinių veiklos krypčių – parodų ir konferencijų organizavimo, įrengimo bei aptarnavimo rezultatais. Geri pernai metų finansiniai rodikliai tik pagrindžia, jog įmonė yra valdoma veiksmingai“.

Visose parodose pernai apsilankė daugiau nei įprasta lankytojų ir dalyvių. Jose surengta daugiau pridėtinę vertę verslui kuriančių ir didesnį visuomenės susidomėjimą skatinančių renginių.

2014 metais „Litexpo“ rūmuose įvyko 23 tarptautinės parodos, kurių metu buvo surengti 1373 įvairūs renginiai – 28 proc. daugiau nei 2013-aisiais, kai vyko 1073 renginiai.

Parodų dalyvių skaičius išaugo 2 proc. – nuo 2741 iki 2789 įmonių. Ūgtelėjo ir lankytojų skaičius – nuo 288 427 iki 296 264 lankytojų, pasiekdamas beveik 3 proc. augimą.

Taip pat pirmą kartą suorganizuota konferencija „Atsakinga tėvystė“ ir į rinką įvestos dvi naujos parodos – ekologiškai namų aplinkai ir gyvensenai skirta paroda „Eko logika“ bei transporto priemonių detalių, remonto, puošybos paroda.

Pernai pirmą kartą Lietuvos parodų ir kongresų centro istorijoje pavyko užmegzti ryšius su Kinijos Tianjin, Guangdong bei Gansu provincijoms ir pateikti pasiūlymą „Litexpo“ centre surengti Kinijos nacionalinę parodą bei dalyvauti čia vykstančiose tarptautinėse parodose. Kinijos verslo atstovai prisistatė Baltijos maisto ir gėrimų mugėje BAF, parodoje „Vaikų šalis“, o dalyvavimo rezultatus įvertino puikiai. „Litexpo“ šią iniciatyvą skatins ir ateityje.

Pasak M.Rutkausko, daug dėmesio pernai metais skirta darbo procesų optimizavimui ir efektyvumui didinti, klientų aptarnavimo kokybės gerinimui. 2014-aisiais neužmirštos ir plėtros iniciatyvos – parengtas techninis LITEXPO centrinių rūmų rekonstrukcijos darbų projektas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.