Rusai įspėjo, kad olandiškų gėlių ir iš mūsų rankų nepirks

Mūsų šalies Valstybinė augalininkystės tarnyba (VAT) sulaukė Rusijos Federacijos federalinės veterinarijos ir fitosanitarijos priežiūros tarnybos – „Rosselchoznadzor“ laiško. Augalininkystės tarnybai ji patarė laikinai pristabdyti Nyderlandų Karalystėje užaugintų gėlių fitosanitarinį sertifikavimą. Esą, iš Lietuvos atvežamose olandiškose gėlėse buvo aptikta kenksmingųjų organizmų.

Rusai įspėjo lietuvius – nebevežkit jiems olandiškų gėlių.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Rusai įspėjo lietuvius – nebevežkit jiems olandiškų gėlių.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 31, 2015, 4:50 PM, atnaujinta Oct 22, 2017, 12:45 PM

„Gavome raštą, kuriame atkreipiamas dėmesys į tai, jog į Rusiją importuojamose skintose gėlėse pastaruoju metu dažniau aptinkami kenksmingieji organizmai. Mes išnagrinėję ir įvertinę susidariusią situaciją, pateiksime savo išvadas. Sieksime, jog būtų objektyviai reaguojama į Rusijos ketinimus riboti olandiškų gėlių importą“,- sakė VAT direktorius Sergejus Fedotovas.

Dar praėjusią savaitę „Rosselchoznadzor“ oficialiai paskelbė, jog gėlės iš Nyderlandų „kelia grėsmę“ Rusijai ir jų importo draudimas – tikėtinas.

Minėta tarnyba nurodo, jog Nyderlanduose užaugintose gėlėse patikrinimo metu aptikta kenkėjų, tokių kaip – vakariniai tripsai, chrizantemų baltosios rūdys, tabakiniai baltasparniai bei minamusės. Augalininkystės tarnybai kartu su Rosselchoznadzor raštu pateikta 40 pranešimų, dėl kurių prašoma skubiai atlikti tyrimą bei informuoti apie tyrimų rezultatus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.