Prezidentas rimčiau užsimojo prieš taršą

JAV prezidentas Barackas

B.Obamos administracija pasiruošusi paskelbti galutines taršos normas per pirmadienį Baltuosiuose rūmuose vyksiantį renginį.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
B.Obamos administracija pasiruošusi paskelbti galutines taršos normas per pirmadienį Baltuosiuose rūmuose vyksiantį renginį.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 2, 2015, 11:33 AM, atnaujinta Oct 22, 2017, 8:35 AM

Praėjus metams po to, kai buvo pasiūlyti precedento neturintys anglies dvideginio išmetalų suvaržymai, B.Obamos administracija pasiruošusi paskelbti galutines normas per pirmadienį Baltuosiuose rūmuose vyksiantį renginį.

Prezidentas savo „Facebook“ paskyroje paskelbtame pranešime nurodo, kad tie limitai yra pagrįsti dešimtmečius kauptais duomenimis ir faktais, rodančiais, kad nesiėmus ryžtingų veiksmų pasaulis susidurs su dar ekstremalesniais orais, taip pat eskaluosis sveikatos problemos, tokios kaip astma.

„Klimato pokyčiai nėra (vien) kitos kartos problema. Jau nebe“, – pabrėžė jis.

Savo pirminiame pasiūlyme B.Obama pasisakė, kad šalyje išmetamo anglies dvideginio kiekis iki 2030 metų šalyje būtų sumažintas 30 proc. lyginant su 2005 metų lygiu. Galutinėje versijoje, kuri buvo parengta po plačių konsultacijų su ekologinėmis organizacijomis ir energetikos pramones, tuos išmetalus bus reikalaujama sumažinti 32 proc., sakė B.Obamos administracijos pareigūnas, kurie pageidavo neviešinti jų vardų.

Tokio žingsnio oponentai pareiškė, kad iškart paduos vyriausybę į teismą. Jie taip pat planuoja prašyti teismų įšaldyti naująsias taisykles, kol bus išspręstas teisinis ginčas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.