Apklausa: lietuviai vadovai nėra geidžiamiausi

Darbo ieškančiųjų portaluose

V.Balkūno nuotr.
V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 3, 2015, 10:49 AM, atnaujinta Oct 22, 2017, 6:41 AM

Portalo cvmarket.lt tyrimas parodė, kad jei būtų galimybė rinktis įmonės direktorių, tik kas trisdešimtas lietuvis eitų darbuotis vadovaujamas lietuvio, o kas trečias mielai sutiktų, kad jo bosas būtų iš Vakarų, pirmadienį rašo „Kauno diena“.

Užsienio investicijų plėtros agentūros „Investuok Lietuvoje“ generalinis direktorius Mantas Katinas pabrėžė, kad kai kurie užsienio investuotojai Lietuvoje pradeda dirbti su iš užsienio atvykusiais vadovais, tačiau vėliau darbus patiki lietuviams vadovams:

„Tai, kad lietuviai mieliau renkasi užsieniečių vadovaujamas įmones, nestebina. Viena vertus, jose mokamas vidutiniškai 34 proc. didesnis atlyginimas, palyginti su Lietuvos atlyginimų vidurkiu. Kita vertus, užsienio įmonės ir užsieniečiai vadovai diegia vakarietišką darbo kultūrą, skiria daugiau dėmesio socialinės atsakomybės klausimams, darbuotojų ugdymui“.

Naujausi Statistikos departamento turimi duomenys rodo, kad įmonių, kurių daugiau nei 50 proc. kapitalo yra kontroliuojama užsienio, skaičius siekė kiek daugiau nei 3,2 tūkstančiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.