Rumunija apkaltino „Lukoil“ padalinio vadovą pinigų plovimu

„Lukoil“ atstovas Maskvoje komentuoti atsisakė.

'Lukoil“ Rumunijoje pateikti rimti kaltinimai
'Lukoil“ Rumunijoje pateikti rimti kaltinimai
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 4, 2015, 3:33 PM, atnaujinta Oct 22, 2017, 1:51 AM

Pirmadienį publikuotame pareiškime kalbama apie 2 mlrd. eurų sumą.

„Ploješčio apeliacinio teismo prokurorai užbaigė tyrimą ir apkaltino Rusijos pilietį Andrejų Bogdanovą (...) pinigų plovimu ir nesąžiningu bendrovės kapitalo naudojimu“, – teigiama pareiškime.

„Lukoil“ atstovas Maskvoje komentuoti atsisakė.

Kaltinimai pateikti dar trims „Petrotel“ darbuotojams, taip pat Nyderlanduose užregistruotai įmonei „Lukoil Europe Holdings Bvatrium“.

Liepos pradžioje Rumunijos teismas areštavo 2 mlrd. eurų vertės bendrovės „Lukoil“ sąskaitas Didžiojoje Britanijoje ir Olandijoje, remdamasis prokuratūros ieškiniu.

Bendrovei „Lukoil Europe Holdings Bvatrium Holland“ priklausančių aktyvų areštas susijęs su vykdomu tyrimu dėl galimo mokesčių vengimo ir pinigų plovimo. Įmonė kaltinimus atmetė.

Beje, Lietuvoje veikiančias „Lukoil“ degalines valdo bendrovė „Lukoil Baltija“, o šią – Nyderlanduose registruota ta pati bendrovė „Lukoil Europe Holdings Bvatrium Holland“. „Lukoil Baltija“ vadovas Ivanas Paleičikas lrytas.lt teigė, kad apie šią istoriją yra girdėjęs tik iš spaudos. „Negaliu komentuoti, tačiau galiu tik patvirtinti, kad tai mūsų motininė kompanija“, – teigė jis.

Didžiausia privati Rusijos naftos bendrovė pareiškė neketinanti uždaryti ar parduoti naftos perdirbimo įmonių Rumunijoje, nepaisant vietos valdžios pretenzijų.

Vėliau paaiškėjo, kad Kinijos verslo grupė „China Peace Petroleum Group“ susidomėjo galimybe įsigyti „Lukoil“ priklausančią naftos perdirbimo įmonę Rumunijoje, tačiau pastaroji pareiškė neketinanti atsisakyti šio aktyvo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.