Gyvūnų vežėjams rekomenduojama atidėti keliones

Valstybinė maisto ir

VMVT informuoja, kad jeigu kaitinant alinančiam karščiui kelionės išvengti nepavyksta, reikėtų vežti trečdaliu mažiau gyvūnų nei įprastai, kad jiems pakaktų erdvės.<br>M.Patašiaus nuotr.
VMVT informuoja, kad jeigu kaitinant alinančiam karščiui kelionės išvengti nepavyksta, reikėtų vežti trečdaliu mažiau gyvūnų nei įprastai, kad jiems pakaktų erdvės.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 5, 2015, 12:05 PM, atnaujinta Oct 21, 2017, 11:31 PM

VMVT informuoja, kad jeigu kaitinant alinančiam karščiui kelionės išvengti nepavyksta, reikėtų vežti trečdaliu mažiau gyvūnų nei įprastai, kad jiems pakaktų erdvės. Svarbu paaukštinti transporto priemones, kad pagerėtų oro cirkuliacija, kur įmanoma nuimti papildomas platformas, nelaikyti gyvūnų užtvertų priekyje ar aukštesnėse pakylose.

VMVT Gyvūnų sveikatingumo ir gerovės skyriaus vyr. specialistas Algis Dranseika pataria naudoti sunkvežimius šviesiais stogais, kad sugertų mažiau saulės šilumos, sustoti pailsėti Kontrolės postuose. Ilgų kelionių metu svarbu gyvulius reguliariai girdyti ir šerti. Vežėjai turi užtikrinti, kad transporto priemonėse būtų pakankamai vandens atsargų.

Taip pat būtina atkreipti dėmesį į transporto priemonės vėdinimo ir temperatūros kontrolę. Vėdinimo sistemos (ventiliatoriai) turi veikti visos kelionės metu. Be to, turi veikti aliarmo sistema, kuri praneštų vairuotojui, kad garduose, kuriuose laikomi gyvūnai, temperatūra pasiekė aukščiausią ribą.

„Kiekvienai kelionei privalo būti parengti neatidėliotinų priemonių planai. Jie ypač svarbūs tvyrant karščiams, nes sustojimai, kurie normaliomis sąlygoms neturi didesnės reikšmės, karštyje gali tapti ekstremaliais atvejais“, – sako A. Dranseika.

Neatidėliotinų priemonių planai skirti gyvūnus vežančiam personalui, kuriuose turi būti nurodyti kelionių atstumai, laikas ir sustojimo bei poilsio vietos (kontrolės postai), numatyta, su kuo susisiekti kritinėje situacijoje, kur gauti papildomai vandens talpoms papildyti, paaiškinta, kaip atpažinti karščio streso požymius ir kokių imtis veiksmų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.