Sankcijos seksui: rusai grįš prie sovietinių prezervatyvų?

Rusijos pramonės ir prekybos ministerijos siūlymas išplėsti vyriausybės pirkimų, susijusių su užsienietiškais medicininės paskirties gaminiais, apribojimą negresia gyventojų sveikatai, o kas dėl prezervatyvų, jis netgi padės išspręsti demografines problemas šalyje ir disciplinuos Rusijos žmones, pareiškė agentūrai „RIA Novosti“ buvęs garsiojo „Rospotrebnadzor“ vadovas, medicinos mokslų daktaras ir nusipelnęs RF gydytojas Genadijus Oniščenka, kuris dabar dirba premjero Dmitrijaus Medvedevo patarėju, rašo portalas NEWSru.com.

„Prezervatyvai neturi nieko bendro su sveikata, tai tiesiog privers būti labiau disciplinuotam, atsargesniam ir išrankesniam renkantis partnerius, o gal padarys mūsų visuomenei kokią nors paslaugą demografinių problemų sprendimo prasme“, – sakė G.Oniščenka.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Prezervatyvai neturi nieko bendro su sveikata, tai tiesiog privers būti labiau disciplinuotam, atsargesniam ir išrankesniam renkantis partnerius, o gal padarys mūsų visuomenei kokią nors paslaugą demografinių problemų sprendimo prasme“, – sakė G.Oniščenka.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 5, 2015, 1:03 PM, atnaujinta Oct 21, 2017, 11:14 PM

„Gumos gaminiai (prezervatyvai) neturi nieko bendro su sveikata, tai tiesiog privers būti labiau disciplinuotam, atsargesniam ir išrankesniam renkantis partnerius, o gal padarys mūsų visuomenei kokią nors paslaugą demografinių problemų sprendimo prasme“, – sakė G.Oniščenka.

Rusijos pramonės ir prekybos ministerija pasiūlė išplėsti tų užsienietiškų medicininės paskirties gaminių sąrašą, kuriems taikomi apribojimai organizuojant vyriausybės pirkimus. Ji pasiūlė papildyti šį sąrašą, pavyzdžiui, rentgeno aparatais, širdies vožtuvų protezais, defibriliatoriais (prietaisais širdžiai paveikti trumpu elektriniu impulsu siekiant atkurti normalų ritmą – Red.), ramentais, lazdelėmis, vaikštynėmis, čiužiniais, tvarsčiais, tamponais, antiseptikais ir dezinfekavimo priemonėmis, marlės kaukėmis ir prezervatyvais.

Pasak eksperto, Pramonės ir prekybos ministerijos siūlymui įtraukti tuos ar kitus gaminius į išplėstą sąrašą galima pritarti tik gerai viską apsvarsčius ir įvertinus visus parametrus.

„Kas dėl defibriliatorių, tvarsčių, lazdelių, tai aš nematau jokių esminių keblumų, išskyrus galimus nepatogumus verslui, kuris jau naudoja nustatytas logistines schemas“, – pareiškė G.Oniščenka.

„Lazdelę, esu tikras, mes pasigaminsime patys, tačiau gali būti prarasti kai kurie prekės ženklai, kurie taip pat yra šioje srityje, galbūt jie nebeturės kai kurių gražių detalių arba medžiagos bus ne tokios įprastos, bet tai galima išgyventi“, – įsitikinęs premjero patarėjas.

Pasak jo, „pagal visą spektrą antiseptikų ir dezinfekavimo priemonių Rusijos gamintojai gali konkuruoti su užsieniečiais“. Rusijos atsilikimą daktaras sieja su „liberalaus požiūrio į rinką siautėjimo“ laikotarpiu, kada „mes daugelį parametrų dezinfekavimo priemonių gamyboje praradome“.

Dezinfekavimo priemonės – tai labai plati nomenklatūra, keli šimtai pavadinimų, jeigu mes vieną kitą dešimtį uždrausime, tai didelės bėdos nebus, bet čia reikia labai atidžiai žiūrėti“, – pareiškė G.Oniščenko.

Na, kas dėl sargių, rusai tikrai nepražus. Sovietinių laikų Armaviro gumos gaminių gamykla gamina ne tik pirštines. Tik kaip gyvens Rusijos žmonės su negalia, sunku prognozuoti.

Parengė Leonas Grybauskas

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.