Karjeros šuolis: Europos vaistininkams vadovaus lietuvė

Vaistinių tinklo „Camelia“ farmacinės rūpybos vadovė Jūratė Švarcaitė nuo rugpjūčio 10 d. pradeda darbą ES Farmacinėje grupėje – Pharmaceutical Group of the European Union (PGEU).

J.Švarcaitė eis generalinio sekretoriaus pareigas ir bus atsakinga už kasdienę PGEU sekretoriato veiklą.<br>Organizatorių nuotr.
J.Švarcaitė eis generalinio sekretoriaus pareigas ir bus atsakinga už kasdienę PGEU sekretoriato veiklą.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 6, 2015, 12:30 PM, atnaujinta Oct 21, 2017, 7:29 PM

J.Švarcaitė eis generalinio sekretoriaus pareigas ir bus atsakinga už kasdienę PGEU sekretoriato veiklą bei Generalinės Asamblėjos bei tarybos priimtų sprendimų įgyvendinimą. Ji taip pat atstovaus organizaciją įvairiuose tarptautiniuose forumuose ir pasitarimuose.

Apie paskyrimą į svarbiausios Europos šalių vaistines ir vaistininkus vienijančios organizacijos generalinio sekretoriaus postą pati J.Švarcaitė sako, jog tai – didelis asmeninis pasiekimas, tačiau tai ir jos darbovietės – „Camelia“ vaistinių tinklo komandos įvertinimas.

„Senai siekiame stiprinti vaistininkų, kaip itin svarbios visos sveikatos sistemos grandies, vaidmenį, o tos pačios tendencijos ir tikslai yra keliami visoje Europoje.

Tad man parodytas pasitikėjimas byloja, jog sukauptos žinios, turima patirtis ir įdirbis drauge su nauja komanda leis įgyvendinti uždavinius, reikšmingus ne tik organizacijai, bet, svarbiausia, naudingus visos Europos žmonėms“, – kalbėjo J.Švarcaitė.

Anot PGEU prezidento Darragh O‘Loughlin, Europos šalių sveikatos sistemoms bei vaistininkų bendruomenei dabar – svarbių pokyčių metas.

„Didėjantis ekonominis spaudimas bei augantis vaistinių ir vaistininkų veiklos reguliavimas visoje Europoje reikalauja gero strateginių poreikių suvokimo bei jų valdymo. Būtent šių svarbių gebėjimų bei įžvalgų turi ir mūsų naujoji generalinė sekretorė,“ – kalbėjo D.O‘Loughlin.

Farmacijos magistro studijas Kauno medicinos universitete baigusi bei magistro laipsnį Londono universiteto farmacijos mokykloje įgijusi J.Švarcaitė pastaraisiais metais ėjo patarėjos farmaciniais ir profesiniais klausimais pareigas PGEU bei dvejus metus vadovavo vaistinių tinklo „Camelia“ farmacinės rūpybos padaliniui.

PGEU – tai daugiau nei pusę amžiaus veikianti Briuselyje įsikūrusi Europos vaistinių asociacija, atstovaujanti 160 tūkst. vaistinių ir 400 tūkst. vaistininkų dirbančių 34 ES ir kitose Europos šalyse. Pagrindinė organizacijos funkcija – atstovauti vaistininkų ir vaistinių interesus ES institucijose ir agentūrose, taip pat padėti asociacijos narėms diegti gerąją praktiką bei sustiprinti vaistininko indėlį į sveikatos sistemą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.