Lyda Lubienė nesiruošia parduoti „Achemos“

Premjeras Algirdas Butkevičius

L. Lubienė kartu su dukra valdo daugiau kaip 50 proc. „Achemos“ koncerno akcijų.<br>T.Bauro nuotr. iš archyvo
L. Lubienė kartu su dukra valdo daugiau kaip 50 proc. „Achemos“ koncerno akcijų.<br>T.Bauro nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 6, 2015, 8:56 AM, atnaujinta Oct 21, 2017, 8:55 PM

Pasak ministro pirmininko, šią savaitę vykusiame susitikime su L.Lubiene akcininkė taip pat paneigė viešojoje erdvėje pasklidusius gandus apie jos susitikimą su „Gazprom“ atstovais ir derybas dėl dujų tiekimo.

„Ji tuo išdėstytus kažkada informacinius dalykus susitikime su manim paneigė vakar“, – Žinių radijui kalbėjo A. Butkevičius.

Premjero teigimu, Vyriausybė palaiko dabartinę L.Lubienės poziciją, tačiau vykstantys ginčai tarp „Achemos“ akcininkų ir valdybos narių yra „nenormalus valdymo būdas“.

„Pasiūliau tokį variantą – jeigu reikia, galima ir mano kabinete (susitikti su valdybos nariais, akcininkais. – ELTA.), ir aš pats galiu atvykti į Jonavą susitikti su valdybos nariais, su akcininkais ir išsakyti Vyriausybės poziciją“, – sakė A.Butkevičius.

Gandai apie galimą „Achemos“ grupės pardavimą investuotojams iš Rytų pasklido liepos pabaigoje, kai susitikti su smulkiaisiais „Achemos“ akcininkais į Lietuvą atvyko Rusijos įmonės „EuroChem“ atstovai.

L.Lubienė kartu su dukra valdo daugiau kaip 50 proc. „Achemos“ koncerno akcijų. Trąšas gaminanti „Achemos“ gamykla yra įtraukta į Lietuvos strateginių objektų sąrašą, todėl, norint parduoti jos akcijas, investuotojas turi atitikti šalies nacionalinio saugumo interesus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.