Tinklui „Fresh Market“ – bankroto byla

Prekybos tinklui „Fresh Market“ inicijuojamas bankrotas. Į teismą kreipėsi „Fresh Market“ vadovas Saulius Urbonas ir bendrovė „Belvedere prekyba“. Tai lrytas.lt patvirtino Vilniaus apygardos teismo atstovė spaudai Vaida Bytautė.

„Fresh Market“ parduotuvių neliks jau kitą savaitę.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„Fresh Market“ parduotuvių neliks jau kitą savaitę.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Marius Jokūbaitis

Aug 7, 2015, 2:00 PM, atnaujinta Oct 21, 2017, 1:07 AM

„Fresh Market“ vadovas dėl bankroto inicijavimo kreipėsi dar rugpjūčio 5 dieną, kai veikė visos tinklo parduotuvės, o darbuotojai skundėsi nežinia.

Bendrovė „Belveder prekyba“ dėl bankroto kreipėsi atskirai.

Teismas paskelbė bankroto administratoriaus atranką, o posėdis numatytas rugsėjo 2 dieną.  

Neseniai paskelbta, kad rugpjūčio 6-ąją uždaroma dalis „Fresh Market“ tinklui priklausančių parduotuvių, o likusi dalis duris turi užverti po kelių dienų, sekmadienį, rugpjūčio 9-ąją.

Pirmosios žinios apie nesėkmingą prekybos tinklo „Fresh Market“ veiklą pasirodė liepos 28-ąją. Tądien pranešta, jog įmonė nutraukia prekybą internetu. Nors bendrovė dar gegužę skelbė, kad prekių virtualiai netrukus galės užsisakyti ir Trakų gyventojai, o liepos 7-ąją pristatymo veiklą pradėjo ir Kaune. Taip pat planuota dar šiemet virtualaus apsipirkimo paslaugą pasiūlyti ir klaipėdiečiams.

Netrukus paskelbta ir apie tai, jog tiekėjai sulaukė laiškų, kuriais raginami per artimiausias dienas atsiimti prekes. O patalpas nuomoję verslininkai patvirtino, kad „Fresh Market“ prekybos tinklas rekonstruotų ir jo vardu pavadintų parduotuvių atsisakė.

Pirmasis prekybos centras „Fresh Market“ Lietuvoje atidarytas 2013 m. birželio mėnesį Vilniuje, Žvėryno mikrorajone. „Fresh Market“ tinklui priklausė 26 parduotuvės Vilniaus ir Kauno miestuose bei rajonuose, Šiauliuose, Panevėžyje, Marijampolėje, Telšiuose, Alytuje, Druskininkuose, Varėnoje, Palangoje, Lentvaryje.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.