Škotija uždraus auginti genetiškai modifikuotus pasėlius

Sekmadienį Škotijos kaimo reikalų sekretorius paskelbė, kad šalis ketina uždrausti genetiškai modifikuotų kultūrų auginimą. Richardas Lochheadas sakė, kad Škotijos vyriausybė neketina rizikuoti šalies 14 mlrd. svarų vertinamo maisto ir gėrimų sektoriaus ateitimi, praneša BBC.

Škotijos prašymas išbraukti ją iš sandorių apims genetiškai modifikuotų kukurūzų auginimą ir kitas šešias, dar nepatvirtintas, pasėlių rūšis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Škotijos prašymas išbraukti ją iš sandorių apims genetiškai modifikuotų kukurūzų auginimą ir kitas šešias, dar nepatvirtintas, pasėlių rūšis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 9, 2015, 3:00 PM, atnaujinta Oct 21, 2017, 8:43 AM

R.Lochheadas ketina prašyti, kad Škotija būtų išbraukta iš bet kurios Europos sutarties dėl genetiškai modifikuotų pasėlių auginimo. Vis dėlto šalies ūkininkai yra nusivylę tokiu sprendimu. Pagal Europos Sąjungoje galiojančias taisykles, prieš auginant genetiškai modifikuoti pasėliai turi būti oficialiai registruojami.

Toks įstatymo pakeitimas įsigaliojo anksčiau šiais metais; jis leidžia valstybėms narėms ir jų teritorijų administracijoms apriboti ar uždrausti genetiškai modifikuotų organizmų auginimą savo teritorijoje.

R.Lochheado teigimu, Škotijos prašymas išbraukti ją iš sandorių apims genetiškai modifikuotų kukurūzų auginimą ir kitas šešias, dar nepatvirtintas, pasėlių rūšis. Jis sakė, kad Škotija visame pasaulyje žinoma savo „gražia natūralia aplinka“, todėl, uždraudus genetiškai modifikuotų kultūrų auginimą, būtų apsaugotas ir sustiprintas jos kaip „žalios ir švarios valstybės“ statusas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.