„VP“: M. Marcinkevičius siekia agresyviai pasitraukti iš grupės

Į konfliktą su smulkiuoju

VMI vien per pastaruosius 18 mėnesių ištyrė beveik visasVP įmones, tikrintos ir Nerijaus Numavičiaus pajamų deklaracijos.<br>lrytas.lt nuotr.
VMI vien per pastaruosius 18 mėnesių ištyrė beveik visasVP įmones, tikrintos ir Nerijaus Numavičiaus pajamų deklaracijos.<br>lrytas.lt nuotr.
M.Marcinkevičius kreipėsi į Maltos teismą su prašymu į „Akropolius“ valdančios įmonės „Relvit“ valdybą paskirti dar bent vieną valdybos narį.<br>P.Lileikio nuotr.
M.Marcinkevičius kreipėsi į Maltos teismą su prašymu į „Akropolius“ valdančios įmonės „Relvit“ valdybą paskirti dar bent vieną valdybos narį.<br>P.Lileikio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Aug 10, 2015, 5:35 PM, atnaujinta Oct 18, 2017, 4:50 PM

„Vertinant bendrai, pastaruoju metu M.Marcinkevičius ir jam dirbantys teisininkai įvairiais informacijos prašymais užvertė skirtingas grupės įmones. Per kelis mėnesius sulaukėme kelių dešimčių informacijos užklausų. Mes vertiname tai kaip psichologinio karo operaciją, kai kenkiant įmonių reputacijai ir trikdant jų veiklą, siekiama priversti kitus akcininkus perleisti bendrą turtą jiems nenaudingomis sąlygomis“, – BNS sakė „Vilniaus prekybos“ pagrindinio akcininko Nerijaus Numavičiaus interesams atstovaujanti advokatė Olga Petroševičienė.

Ji teigė, kad tik iš žiniasklaidos žino apie tai, kad M.Marcinkevičius kreipėsi į Maltos teismą su prašymu į „Akropolius“ valdančios įmonės „Relvit“ valdybą paskirti dar bent vieną valdybos narį.

„Tokį M.Marcinkevičiaus siekį laikome agresyviu įrankiu jam pasitraukiant iš grupės“, – BNS sakė advokatė.

Pasak O.Petroševičienės, anksčiau Maltos teismas, išnagrinėjęs M.Marcinkevičiaus pretenzijas dėl neva pažeistų jo teisių perleidžiant „Akropolio“ grupės akcijas „Vilniaus prekybai“, gegužės pabaigoje jas atmetė. Teismas konstatavo, kad akcininkas nuslėpė savo tikrąjį ketinimą pačiam perimti „Akropolio“ kontrolę bei iš esmės leido toliau rengtis sandoriui.

Tuo tarpu Lietuvoje sandorio procedūras sustabdė Vilniaus apygardos teismas, nutartis apskųsta Lietuvos apeliaciniam teismui.

M.Marcinkevičius viešai apkaltino „Vilniaus prekybos“ akcininkus vengimu mokėti mokesčius, įmones steigiant užsienio šalyse.

„Kaip jau minėjome anksčiau, mes padarėme klaidą – grupė ir jos akcininkai nemanė, kad jos plėtra užsienyje yra aktuali Lietuvos visuomenei ir, nors informaciją teikėme Valstybinei mokesčių inspekcijai ir kitoms suinteresuotoms institucijoms, nematėme reikalo jos aiškinti platesnei visuomenei. Šiuo metu mūsų prioritetas – viešai teikti visą informaciją ir užtikrinti, kad šis procesas būtų skaidrus. VMI nuolat labai nuodugniai stebi mūsų veiklą – vien per pastaruosius 18 mėnesių buvo tirtos beveik visos mūsų Lietuvoje veikiančios įmonės, tikrintos ir Nerijaus Numavičiaus pajamų deklaracijos“, – BNS sakė O.Petroševičienė.

Jos teigimu, grupės plėtra užsienyje vyko sklandžiai, o sandoriai buvo teisėti.

„Nors teisminis kelias nėra mūsų prioritetas, tačiau panašu, kad to neišvengsime. Tenka tik apgailestauti, kad tokie M.Marcinkevičiaus veiksmai ir tikrovės neatitinkančios informacijos skleidimas daro itin didelę žalą įmonių dalykinei reputacijai“, – BNS sakė advokatė.

„Vilniaus prekybos“ grupė praėjusiais metais gavo 3,06 mlrd. eurų konsoliduotų audituotų pajamų – 2,9 proc. daugiau nei 2013 metais. Bendrovės konsoliduotas audituotas pelnas per metus padidėjo 4,5 proc. iki 83,38 mln. eurų.

„Vilniaus prekyba“ yra holdingo bendrovė, per kitas bendroves valdanti įmones „Maxima grupė“, „Euroapotheca“ bei „Ermitažas“.

„Vilniaus prekybos“ grupę netiesiogiai valdo N.Numavičius, Žilvinas Marcinkevičius, M.Marcinkevičius, Vladas Numavičius, Ignas Staškevičius, Mindaugas Bagdonavičius bei Gintaras Marcinkevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.