Daugiausia prekių į Estiją įvežta iš Suomijos ir Lietuvos

Eksporto apimtys į Rusiją sumažėjo 19 proc., arba 17 mln. eurų.

Traukinys.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Traukinys.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 10, 2015, 2:17 PM, atnaujinta Oct 21, 2017, 5:46 AM

Kaip pirmadienį paskelbė šalies Statistikos departamento spaudos tarnyba, birželį prekių eksportas iš Estijos dabartinėmis kainomis siekė apie 1 mlrd. eurų, o importas į Estiją – maždaug 1,2 mlrd. eurų.

Prekybos deficitas šių metų birželį, lyginant su 2014 metų analogišku mėnesiu, sumažėjo 24 mln. eurų, iki 145 mln. eurų.

Į pirmąjį Estijos eksporto partnerių trejetuką birželį pateko Švedija, Suomija ir Latvija – jų daliai teko atitinkamai 20, 16 ir 10 proc. viso eksporto.

Eksporto apimtys į Rusiją sumažėjo 19 proc., arba 17 mln. eurų.

Daugiausia prekių birželį į Estiją įvežta iš Suomijos (15 proc. viso Estijos importo), Lietuvos (11 proc.) ir Vokietijos (11 proc.).

Per pusę metų, palyginti su analogišku praėjusių metų laikotarpiu, Estijos eksporto rodikliai sumažėjo 1 proc., importo rodikliai – 4 procentais.

Rodiklių rezultatams daugiausia atsiliepė susitraukusi žemės ūkio produkcijos, maisto prekių, mechaninės technikos ir mineralinių produktų prekybos apyvarta.

Pirmąjį metų pusmetį daugiausia sumažėjo eksportas į Rusiją – 249 mln. eurų. Tuo tarpu eksportas į Švediją padidėjo ypač pastebimai – 122 mln. eurų.

Per pirmuosius šešis mėnesius labiausiai sumažėjo prekių iš Suomijos ir Vokietijos importas – atitinkamai 102 ir 107 mln. eurų. Tuo tarpu importas iš Kinijos šiuo laikotarpiu padidėjo 60 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?