Mažieji „Vilniaus prekybos“ akcininkai seka „Achemos“ pavyzdžiu

Pirmadienį, rugpjūčio 10 dieną, mažasis „Vilniaus prekybos“ grupės akcininkas Mindaugas Marcinkevičius kreipėsi į Maltos teismą su prašymu į „Akropolius“ valdančios įmonės RELVIT LTD valdybą paskirti dar bent vieną valdybos narį. Anot verslininko, šiuo metu įmonė įteisinta vienvaldystė kelia grėsmę akcininkų interesams.

„Vilniaus prekybos“ grupės akcininkas Mindaugas Marcinkevičius<br>P.Lileikio nuotr.
„Vilniaus prekybos“ grupės akcininkas Mindaugas Marcinkevičius<br>P.Lileikio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-08-10 10:19, atnaujinta 2017-10-21 07:27

„Kai tik pradėjome prašyti informacijos apie įmonės veiklą, dėl asmeninių priežasčių iš jos pasitraukė du iš trijų valdybos narių. Jos pirmininkas, užuot paskyręs naują valdybą, liepos 7 dieną sušaukė neeilinį akcininkų susirinkimą kuriame su didžiojo akcininko pagalba pakeitė įstatus ir įtvirtino vienvaldystę. Tai prieštarauja tvariai ir skaidriai verslo praktikai – jei vienas žmonas priima ir tvirtina savo sprendimus, nebelieka jokios kontrolės“,- piktinosi M. Marcinkevičius.

Ieškinyje teigiama, kad direktoriaus ir valdybos pirmininko pareigas užimantis Karlas Diacono piktnaudžiauja savo pareigomis teikdamas M. Marcinkevičiui nepagrįstus ieškinius bei atsisako teikti akcininkams informaciją apie įmonės veiklą. Jis taip pat yra ir patikėtinių fondo veikiančio Nerijaus Numavičiaus naudai vadovas. Jis valdo didžiausią RELVIT LTD akcininką LEMAX LTD, todėl galima teigi, kad Karlas Diacono yra įsipareigojęs ginti tik vieno akcininko interesus.

„Pagal Akcinių bendrovių įstatymą Maltoje galioja akcininkų apsauga nuo valdybos narių veiksmų. Valdybos nariai negali kenkti nei bendrovei nei netiesiogiai akcininkams. Lietuvoje smulkieji „Achemos“ akcininkai jau yra tokiu būdu apgynę savo teises. Neabejoju, kad ir mums pasiseks sustabdyti ydingą įmonės veiklą. Negalime leisti lengva ranka bet kaip valdyti įmonės, kuri kasmet uždirba 50 mln. EUR pelno, turto“, – teigia M. Marcinkevičius.

Iš RELVIT LRT valdomos bendrovės „Akropolis LT“ pareigų praėjusią savaitę pasitraukė ir Remigijus Veikalas. Verslininkui atrodo keista, kad visų grupės įmonėje vadovaujančius postus užėmusių asmenų pasitraukimo laikas sutampa su vienvaldžio jos vadovo veiksmais prieš Mindaugą Marcinkevičių. Primename, kad konfliktas tarp Mindaugo Marcinkevičiaus ir „Akropolius“ valdančios įmonės RELVIT LTD kilo kai M. Marcinkevičius 2015 m. balandžio 15 d. raštu kreipėsi į įmonę, nurodydamas savo abejones dėl sandorio, kuriuo „Akropolius“ valdančios bendrovės būtų perduotos UAB „Vilniaus Prekyba“.

Įtarimą jam sukėlė skaidrumo trūkumas, galimas RELVIT LTD ir „Vilniaus Prekybos“ atstovų interesų konfliktas sudarant sandorį, paties sandorio naudingumas įmonei ir jos akcininkams. Jis pranešime akcentavo, kad akcininkams nėra atskleistos esminės sandorio, kurio sudarymui prašoma pritarimo, sąlygos ir paprašė pateikti su sandoriu susijusią informaciją. Jos nesulaukęs, M. Marcinkevičius kreipėsi į Maltos teismą, kuris pritaikė laikinąsias apsaugos priemones ir sandorį sustabdė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.