Tautiečiai nuo karščių gynėsi ledais ir kremais nuo saulės

Praėjusią savaitę Lietuvą aplankę dideli karščiai gyventojus išgynė į parduotuves ieškoti kuo atsigaivinti ir kaip apsiginti nuo saulės. Prekybos tinklo „IKI“ duomenimis, pagrindinė tautiečių apsauga per karščius – apsauginiai kremai, kurių pardavimai rekordiškai išaugo. Taip pat šiomis dienomis daugelio pirkėjų rankose atsidurdavo – porcija ledų ir buteliukas vandens.

Populiari šio savaitgalio prekė – vanduo.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Populiari šio savaitgalio prekė – vanduo.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 10, 2015, 3:27 PM, atnaujinta Oct 21, 2017, 5:24 AM

Praėjusią savaitę itin ilgai trukę karščiai stipriai kilstelėjo kūno priežiūros priemonių nuo saulės pardavimus. Jie, lyginant su prieš tai buvusia savaite, išaugo net penkis kartus, o lyginant su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu – tris kartus. Dažniausiai buvo perkami kremai nuo saulės su didele – 30 SPF apsauga bei kremai skirti vaikams su 50 SPF apsauga. Tačiau populiarūs ir purškiamieji aliejai bei losjonai su mažesniu apsaugos nuo saulės skaičiumi.

Prekybos tinklo duomenimis, ledų pardavimai, lyginant su prieš tai buvusia savaite, augo daugiau kaip du kartus. Populiarūs buvo tiek porcijiniai, tiek didesnės ledų pakuotės, tinkančios dalintis su šeima ar draugų kompanija. Mėgstamiausi šios vasaros skoniai – tradicinis vanilinis plombyras vafliniame puodelyje bei vaisiniai ledai ant pagaliuko. Į perkamiausių dešimtuką pakliūna ir vaisių šerbetai.

Kita labai populiari šio savaitgalio prekė – vanduo. „Troškulį praėjusią savaitę tautiečiai malšino paprastu mineraliniu vandeniu, be papildomų skonių – tiek gazuotu, tiek negazuotu. Vandens pardavimai, lyginant su prieš tai buvusia savaite, išaugo kone trečdaliu. Pastebime, jog pirkėjai paiso medikų nurodymų karštomis dienomis gerti pakankamai skysčių, ypatingai dažnai perkamas sūresnis vanduo, turintis mineralų, populiarėja ir vanduo su vitaminais“, – teigia „IKI“ Viešųjų ryšių vadovas Andrius Petraitis.

Populiariausia vandens talpa – 1,5 l. Taip pat pastebėta, jog tautiečiai lieka ištikimi lietuviškai produkcijai ir pirmenybę teikia lietuviškiems prekių ženklams. Gėrimų pardavimuose lyderiaujančių pozicijų neapleidžia ir gazuoti vaisvandeniai bei sultys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.