Teismas ėmėsi nagrinėti nugriauto restorano bylą

Teismas šalių pateiktus dokumentus prijungė prie bylos.

Teisme.<br>R.Jurgaičio nuotr.
Teisme.<br>R.Jurgaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2015-08-10 14:07, atnaujinta 2017-10-21 05:46

Į teismo posėdį dėl teismo sprendimo vykdymo atidėjimo atvyko Teisingumo ministerijai, žuvies restoraną valdžiusiai bendrovei „Meirona“, Neringos savivaldybei bei Valstybinei teritorijų planavimo ir statybų inspekcijai atstovaujantys teisininkai.

Bendrovei „Meirona“ atstovaujanti advokatė Rūta Žukaitė prašė teism prie bylos pridėti Neringos savivaldybės raštą, kad ji kreipėsi į Finansų ministeriją, kitas institucijas dėl kilusios problemos sprendimo. Antras pluoštas advokatės pateiktų dokumentų susijęs su viešai skelbiama informacija, kuri, advokatės vertinimu, parodo Vyriausybės poziciją dėl kilusio ginčo.

Teisingumo ministerijos atstovė prašė prie bylos pridėti dokumentus, kuriais grindžiama, kad šiuo metu nėra lėšų nurodytai sumai sumokėti. Atstovė pateikė Finansų ministerijos atsakymą Teisingumo ministerijai.

Teismas šalių pateiktus dokumentus prijungė prie bylos.

Tiesingumo ministerija prašo teismo sprendimo vykdymą dėl kompensacijos mokėjimo atidėti iki 2016 metų pabaigos, nes tokios sumos šiuo metu neturi nei Neringos savivaldybė, bei pati ministerija, kuri turi sumokėti Valstybinei teritorijų planavimo ir statybų inspekcijai priteistą sumą.

Teismas verslininkams už nugriautą pastatą priteisė 1,150 mln. eurų, kuriuos solidariai turi sumokėti Neringos savivaldybė ir valstybė.

Galutinį sprendimą, įpareigojantį valstybę atlyginti žalą Juodkrantės verslininkams, buvusio restorano valdytojai bendrovei „ Meirona“, teismas priėmė gegužės pabaigoje. Jis nustatė, kad nėra akivaizdžių įrodymų, jog bendrovė elgėsi neteisėtai ir už pažeidimus atsakomybę turi prisiimti valstybės ir savivaldybių institucijos.

Bendrovė Juodkrantėje valdė jachtų klubą ir žuvų restoraną L.Rėzos gatvėje. Pastato statybą Klaipėdos apygardos teismui 2008 metais pripažinus neteisėta ir panaikinus detalųjį planą, projektavimo sąlygas bei statybos leidimą, statinys buvo nugriautas. Teismų vertinimu, restoranas buvo pastatytas prieštaraujant Kuršių nerijos nacionalinio parko planavimo schemai, nusižengiant Saugomų teritorijų įstatymui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.