Turgavietėse prekybos apyvartą augina daržovės ir vaisiai

Nors metų pradžioje Lietuvoje

Pirmąjį metų ketvirtį turgavietėse iš tiesų vyravo prekybos štilis, o šiuo metu fiksuojamas augimas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Pirmąjį metų ketvirtį turgavietėse iš tiesų vyravo prekybos štilis, o šiuo metu fiksuojamas augimas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 10, 2015, 10:48 AM, atnaujinta Oct 21, 2017, 7:11 AM

Šių metų antrąjį ketvirtį, palyginus su praėjusių metų antruoju ketvirčiu, prekybos apyvarta turgavietėse padidėjo 2,8 proc.

Lietuvos turgaviečių ir prekyviečių asociacijos vadovė Aldona Janavičienė dienraščiui sakė, kad pirmąjį metų ketvirtį turgavietėse iš tiesų vyravo prekybos štilis, o šiuo metu fiksuojamas augimas dėl to, kad prekiaujama sezoninėmis daržovėmis, uogomis, tačiau asociacijos vadovė pabrėžė, kad šis augimas visiškai aplenkia pramonės sektorių – jis traukiasi: „Avalynės, drabužių, kosmetikos pardavimas, išskyrus galbūt tik Vilnių, visai stoja. Mažesniuose miestuose nebelieka žmonių, kurie galėtų pirkti – vieni emigruoja, kiti, liekantys, neturi perkamosios galios“.

Statistikos departamento duomenimis, palyginus su pirmuoju metų ketvirčiu, antrąjį turgavietėse prekyba maisto prekėmis išaugo 13,4 proc, ne maisto prekėmis – 9 proc, augalais ir gyvūnais – 79,5 proc. Iš maisto prekių daugiausia išaugo prekyba vaisiais ir uogomis – 50,6 proc, daržovėmis -22,8 proc. Labiausiai sumažėjo prekyba kitomis maisto prekėmis (medumi, žuvimis, kepiniais ir kt.) – 17,9 proc. bei kiaušiniais – 2,3 proc.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.