W. Buffettas pasirengęs sumokėti per 30 mlrd. dolerių

Apie įmonės „Precision

Pernai W. Buffetto fondas susitarė su JAV namų priežiūros ir higienos prekių gamintoja „Procter &amp; Gamble“ (P&amp;G) perimti iš jos „Duracell“ baterijų gamybos verslą už 4,7 mlrd. dolerių.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Pernai W. Buffetto fondas susitarė su JAV namų priežiūros ir higienos prekių gamintoja „Procter &amp; Gamble“ (P&amp;G) perimti iš jos „Duracell“ baterijų gamybos verslą už 4,7 mlrd. dolerių.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 10, 2015, 12:51 PM, atnaujinta Oct 21, 2017, 6:39 AM

„Precision Castparts“, įsteigta 1949 metais, gamina atsargines dalis gamintojoms „Airbus“, „Boeing“, „General Electric“ ir „Rolls-Royce“, taip pat įrangą elektrinėms ir naftos dujų pramonei.

„Precision Castparts“ pirkinys – klasikinis W. Buffetto scenarijus, – sakė agentūrai „Wedgewood Partners“ valdytojas Davidas Rolfe. – W.Buffettas renkasi unikalų verslą pramonėje, kurioje regi jungimosi potencialą“. „Precision Castparts“ – tai verslas, sunkiai prieinamas konkurentams, dominantis investuotojus tik ilgalaikėje perspektyvoje.

W.Buffettas vengia pirkti aviacijos bendrovių akcijas po skaudžių nuostolių 1989 metais, kai įsigijo privilegijuotąsias W. Buffettui priklausantis fondas „Berkshire“ valdo aviacijos bendrovę „NetJets“, bet ir jos rezultatai pastaruoju metu ne itin puikūs.

Pernai W. Buffetto fondas susitarė su JAV namų priežiūros ir higienos prekių gamintoja „Procter & Gamble“ (P&G) perimti iš jos „Duracell“ baterijų gamybos verslą už 4,7 mlrd. dolerių. P&G vadovybės netenkino didžiausios baterijų gamintojos pasaulyje rodikliai, kurie sulig kiekvienais metais prastėja.

Per trejus metus fondas „Berkshire“ padidino pinigines pajamas nuo 40,7 iki 66,6 mlrd. dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kandidatų į prezidentus debatai – ar ryškėja skirtumai?