Bankrutuojantį „Fresh Market“ baigė krėsti darbo inspektoriai

19 dabar jau uždaryto prekybos tinklo „Fresh Market“ parduotuvių buvo patekusios į Valstybinės darbo inspekcijos (VDI) akiratį. VDI bendrovę ėmė tikrinti po to, kai žiniasklaidoje pasirodė informacija, esą prekybos tinklo darbuotojai verčiami išeiti iš darbo savo noru. Tiesa, tiesiogiai jokių darbuotojų skundų dėl vertimo pasirašyti prašymus palikti darbovietę savo valia, VDI negavo.

Daugumoje patikrintų parduotuvių neatitikimų norminiams teisės aktams, reglamentuojantiems darbo santykių pasibaigimą, nenustatyta.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugumoje patikrintų parduotuvių neatitikimų norminiams teisės aktams, reglamentuojantiems darbo santykių pasibaigimą, nenustatyta.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 11, 2015, 2:44 PM, atnaujinta Oct 21, 2017, 1:07 AM

Darbdavio atstovų siūlymų prašyti atleidimo iš darbo savo noru teigė sulaukę tik keletas darbuotojų, tačiau jie su tokiu pasiūlymu nesutiko.

Rimtų pažeidimų VDI darbuotojai neaptiko: daugumoje patikrintų parduotuvių neatitikimų norminiams teisės aktams, reglamentuojantiems darbo santykių pasibaigimą, nenustatyta.

Taip pat inspektoriai išsiaiškino, jog „Fresh Market“ darbuotojams atlyginimas mokamas laiku, o darbdavių atstovai žadėjo darbuotojams pranešti apie galimas darbo alternatyvas kitose įmonėse.

Primename, jog praėjusį sekmadienį, rugpjūčio 9-ąją, buvo uždarytos paskutinės „Fresh Market“ parduotuvės.

Pirmosios žinios apie nesėkmingą prekybos tinklo „Fresh Market“ veiklą pasirodė liepos 28-ąją. Tądien pranešta, jog įmonė nutraukia prekybą internetu. Nors bendrovė dar gegužę skelbė, kad prekių virtualiai netrukus galės užsisakyti ir Trakų gyventojai, o liepos 7-ąją pristatymo veiklą pradėjo ir Kaune. Taip pat planuota dar šiemet virtualaus apsipirkimo paslaugą pasiūlyti ir klaipėdiečiams.

Netrukus paskelbta ir apie tai, jog tiekėjai sulaukė laiškų, kuriais raginami per artimiausias dienas atsiimti prekes. O patalpas nuomoję verslininkai patvirtino, kad „Fresh Market“ prekybos tinklas rekonstruotų ir jo vardu pavadintų parduotuvių atsisakė.

Pirmasis prekybos centras „Fresh Market“ Lietuvoje atidarytas 2013 m. birželio mėnesį Vilniuje, Žvėryno mikrorajone. „Fresh Market“ tinklui priklausė 26 parduotuvės Vilniaus ir Kauno miestuose bei rajonuose, Šiauliuose, Panevėžyje, Marijampolėje, Telšiuose, Alytuje, Druskininkuose, Varėnoje, Palangoje, Lentvaryje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.