„Rosselchoznadzor“ dėl olandiškų gėlių pagrūmojo ir Lietuvai

Rusijos federalinės

Rusija tvirtina, kad iš Europos Sąjungos šalių tiekiamose skintose gėlėse iš Olandijos yra kenksmingų organizmų<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Rusija tvirtina, kad iš Europos Sąjungos šalių tiekiamose skintose gėlėse iš Olandijos yra kenksmingų organizmų<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 12, 2015, 5:04 PM, atnaujinta Oct 20, 2017, 8:48 PM

„Mes tiesiog norime pasiekti savo tikslą, o jeigu tai nepavyksta, tuomet imsimės kraštutinių priemonių“, – pabrėžė agentūros pašnekovas ir nurodė, kad tarnyba „nėra kokie piktadariai, siekiantys kam nors pakenkti“.

„Manau, kad šiame etape kol kas tikrinsime gėlių iš ES importą“, – teigė „Rosselchoznadzor“ vadovas.

Jis pridūrė, kad šiuo metu Rusija dėl gėlių iš Nyderlandų tiekimo vykdo konsultacijas su Latvija ir Lietuva.

„Derybų procesas vyksta su Latvija ir Lietuva, per jas įvežama pagrindinė importuojamų gėlių dalis“, – sakė S.Dankvertas.

Pašnekovo teigimu, kolegos iš šių šalių „atsiuntė laiškus, kuriuose nurodoma apie iš visų automobilių išimamas ir tikrinamas prekes, kad mes (importo punktų) neuždarytume“. Derybos vyksta telefonu, kalbėjo pareigūnas.

Nuo rugpjūčio 10 d. Rusija pradėjo išsamiai tikrinti įvežamas iš Olandijos gėles. S.Dankverto padėjėjas Aleksejus Aleksejenka pabrėžė, kad Rusija septynioms ES valstybėms nusiuntė kvietimus pradėti konsultacijas, tačiau rugpjūčio 10 d. atsiliepė tik viena šalis – Latvija.

Anksčiau Rusijoje ne kartą kilo pretenzijų dėl iš ES šalių vykdomo importo. Kaip paaiškino tarnyba, šalis buvo priversta žengti šį žingsnį teigdama, kad iš Europos Sąjungos šalių tiekiamose skintose gėlėse iš Olandijos yra kenksmingų organizmų, keliančių pavojų šalies ekonomikai bei žemės ūkiui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.