N. Numavičius verslo meškerę mes ne Lietuvoje, o svetur

Turtingiausiu Lietuvos žmogumi

N.Numavičius neseniai vedė dar kartą (nuotraukoje – su žmona Kaetana).
N.Numavičius neseniai vedė dar kartą (nuotraukoje – su žmona Kaetana).
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 12, 2015, 3:20 PM, atnaujinta Oct 20, 2017, 8:59 PM

N.Numavičiaus advokatė Olga Petroševičienė sakė, kad vienas verslininko tikslų – ieškoti naujų investicijų projektų.

„Birželio 29 dieną N.Numavičius deklaravo išvykimą iš Lietuvos. Jo žmona rengiasi doktorantūros studijoms Jungtinėje Karalystėje, o pats N.Numavičius, kaip ir paprastai, dairosi naujų investicijų galimybių. Šiuo metu jis planuoja likti Jungtinėje Karalystėje iki metų pabaigos. Vis dėlto ši viešnagė gali užtrukti iki trejų metų, tačiau tai priklauso nuo N.Numavičiaus naujų investicinių galimybių ir objektyvių šeimyninių aplinkybių“, – BNS sakė advokatė.

Pasak jos, N.Numavičius Jungtinėje Karalystėje nesikreipė dėl „Tax Residency“ statuso suteikimo, todėl toliau mokės mokesčius Lietuvoje.

„N.Numavičius yra Lietuvos pilietis ir jo laikina gyvenamoji vieta jokios įtakos jo įsipareigojimams Lietuvos valstybei neturi“, – BNS tvirtino O.Petroševičienė.

Kilus konfliktui su smulkiuoju „Vilniaus prekybos“ akcininku Mindaugu Marcinkevičiumi, N.Numavičiaus valdomos įmonės paprašė mokestinio patikrinimo.

„Už bendravimą su Valstybine mokesčių inspekcija atsakingi šių įmonių darbuotojai, kurie, esant reikalui, pateiks visą reikalingą informaciją apie melagingus kaltinimus mokesčių slėpimu“, – teigė „Vilniaus prekybos“ pagrindinio akcininko advokatė. Ji dar kartą patikino, kad M.Marcinkevičiaus atstovų paskleistą dezinformaciją vertina kaip toliau vykdomo psichologinio karo prieš „Vilniaus prekybą“ ir jos akcininkų valdomas kompanijas dalį.

Smulkusis „Vilniaus prekybos“ akcininkas Mindaugas Marcinkevičius teigia, kad jam pasitraukus iš „Akropolius“ valdančios įmonės vadovo pareigų prasidėjo pokyčiai pačioje grupėje – pradėjo kurtis dešimtys holdingų, kurie buvo skirti tam, kad realią veiklą vykdančios bendrovės būtų atribotos nuo grupės akcininkų. M.Marcinkevičius tikino, kad „Vilniaus prekybos“ grupėje buvo taikoma „ypač agresyvi“ mokesčių planavimo sistema.

„Vilniaus prekyba“ kaltinimus mokesčių slėpimu neigia ir tvirtina, kad taip M.Marcinkevičius jam naudingomis sąlygomis siekia agresyviai pasitraukti iš grupės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.