Nepaisant orų, šią vasarą perkama daugiau nei praėjusią

Prekybos tinklo „Maxima“ duomenimis, šalies gyventojų vartojimas šią vasarą – didesnis nei pernai. 2015 metų birželį pasiekęs praėjusių metų vartojimo lygį, liepą vartojimas dar labiau išaugo. Tikimasi, kad paskutinį vasaros mėnesį vartojimas ir toliau nuosekliai augs.

„Maxima“ skelbia apie išaugusią prekybą.
„Maxima“ skelbia apie išaugusią prekybą.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 13, 2015, 11:28 AM, atnaujinta Oct 20, 2017, 7:02 PM

„Birželio mėnesį pagaliau vartojimui sugrįžus į praėjusių metų lygį, su šiokiu tokiu nerimu laukėme vasaros. Manėme, kad mūsų prognozes kiek pakoreguos ne itin vasarai būdingi orai, tačiau, kaip rodo mūsų pardavimai bei pirkėjų apsipirkimo indeksas, vyraujant vėsesniems orams, liepą klientai kaip tik buvo linkę į parduotuvę užsukti dažniau ir pirkti daugiau. Remiantis mūsų prognozėmis, vartojimas nuosekliai augti turėtų ir rugpjūčio mėnesį“, – sako bendrovės „Maxima LT“ generalinis direktorius Žydrūnas Valkeris.

Mažmeninės prekybos tinklą Lietuvoje valdančios bendrovės „Maxima LT“ fiksuojamas pirkėjų mėnesio išlaidų indeksas liepos mėnesį pasiekė 1,03.

Vartojimo lygis praėjusių metų liepos mėnesį buvo dviem dešimtosiomis mažesnis nei tuo pačiu laikotarpiu šiemet. Pirkinių krepšelio vertė, fiksuojama prekybos centruose „Maxima“, išliko panaši, o tam tikrų į jį dedamų prekių kaina ir sumažėjo, nes šių metų liepą savo sąskaita bendrovė per kelis etapus jau buvo atpiginusi beveik 3 tūkst. maisto ir kitų pirmo būtinumo prekių.

„Maxima“ pardavimai rodo, kad liepos mėnesį labiausiai augo įvairių vasaros sezonui būdingų prekių pardavimai: produktų maisto gamybai, jau paruoštų mėsos ir konditerijos gaminių, nešaldytos žuvies ir žuvies produktų, saldžios ir prieskoninės bakalėjos prekių, taip pat buitinės chemijos prekių ir popieriaus, aprangos, avalynės bei galanterijos pardavimai.

Liepos mėnesį buvo fiksuojami išaugę ir maisto gyvūnams pardavimai. Dėl vėsios vasaros pradžios ir vidurio liepą šiek tiek sumažėjo ledų, taip pat žaislų, sporto, laisvalaikio ir turizmo prekių pardavimai, kurie orams įkaitus vėl šoktelėjo į viršų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.