Netikėtai užklupę karščiai verčia masiškai pirkti šaldymo įrangą

Ilgai laukti vasariški orai Lietuvos gyventojus gena ne tik į pajūrį, bet ir į prekybos centrus – pradėti masiškai pirkti nešiojami šaldytuvai, žymiai išaugo šaldytuvų paklausa. Nešiojami šaldytuvai praverčia keliaujant į gamtą, o dalis šaldytuvų pardavimų gali būti siejama su karščių nulemtais gedimais. Kad šaldytuvai veiktų ilgiau, vertėtų tinkamai juos prižiūrėti.

Šaldytuvai.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Šaldytuvai.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Šeštasis pojūtis Rimantui Jankauskui kuždėjo, kad nusipirkęs šaldytuvą savo šeimai laimės ir naują visureigį.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Šeštasis pojūtis Rimantui Jankauskui kuždėjo, kad nusipirkęs šaldytuvą savo šeimai laimės ir naują visureigį.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Aug 13, 2015, 10:41 AM, atnaujinta Oct 20, 2017, 5:05 PM

„Šaltkrepšiai ir kiti nešiojami šaldytuvai šiuo metu yra tiesiog graibstoma, per vieną karštą dieną jų parduodama beveik 400 vnt., o šaldytuvų paklausa sezono metu išaugo net ketvirtadaliu“, – pardavimus analizuoja UAB „Senukų prekybos centras“ komunikacijos projektų vadovė Aura Mažuolytė.

Termometrų stulpeliams pasiekus neįtikimus skaičius, karštį sunkiai atlaiko ir buitinės technikos prietaisai. Dažniausiai sugenda šaldytuvo kompresorius, kuris dėl intensyvesnio darbo perkaista, todėl tenka tuštinti pinigines remontuojant sugedusį ar perkant naują šaldytuvą.

„Senukų“ Namų technikos centro specialistas Saulius Juškevičius pataria, kaip prižiūrėti šaldytuvus, kad ir per vasaros karščius jie veiktų sklandžiai.

-Pasirinkti tinkamą vietą šaldytuvui – jo neturi apšviesti tiesioginiai saulės spinduliai, šalia būti šilumą spinduliuojančių prietaisų: viryklių, orkaičių ar radiatorių. -Palikti reikiamą atstumą tarp sienos ir šaldytuvo – oras privalo laisvai patekti į šaldytuvo kondensatorių.

-Vėsinti įkaitusias patalpas, įsirengti kondicionierių.

-Būtina laikas nuo laiko išvalyti ant šaldiklio ar šaldytuvo sienų susidariusį šerkšną, tada šaldytuvas dirbs efektyviau ir ekonomiškiau. Įprastą šaldytuvą patariama atitirpdyti bent kartą per metus, prireikus – ir dažniau (susidarius 5 mm storio šerkšno sluoksniui). Norint šaldytuvą atitirpdyti greičiau, jokiu būdu negrandyti ledo nuo šaldiklio sienų ar šaldymo elementų – naudoti šiltą vandenį.

-Planuojant pirkti naują šaldytuvą, patariama rinktis su „No Frost“ sistema, kuri neleidžia šaldytuve kauptis šerkšnui.

-Nepamiršti nuo šaldytuvo nugarinėje dalyje esančio radiatoriaus nuvalyti dulkių – jos trukdo šaldytuvui sklandžiai dirbti.

-Dedant produktus į šaldytuvą ar juos išimant, stengtis kuo trumpiau laikyti dureles atviras ir įsitikinti, jog kas kartą jos uždaromos sandariai.

-Nereikėtų perkrauti šaldytuvo maisto produktais.

-Nedėti į šaldytuvą dar šiltų maisto produktų.

Anot A.Mažuolytės, pirkėjai dažniausiai renkasi vidutinio dydžio šaldytuvus. Iš viso „Senukuose“ galima rinktis iš daugiau nei 200 šaldymo įrangos modelių. Vis dažniau pirkėjai šaldytuvus ir daugelį kitų buitinės technikos prekių apžiūri prekybos centre, čia pasitaria su konsultantais, o perka populiarėjančioje „Senukų“ internetinėje parduotuvėje, tokiu būdu taupomas brangus kliento laikas, nes nereikia stovėti eilėse, internetu užsakomos papildomos paslaugos (pvz.: lizingas) bei pasirinkta prekė pristatoma į namus.

Vasarą, kaip ir kasmet, „Senukuose“ vykusi akcija „Šaldytuvų sostinė“ pirkėjams ne tik padėjo sutaupyti pasinaudojus patraukliais šaldytuvų pasiūlymais, bet ir laimėti daug prizų – smulkiosios buitinės technikos ir pagrindinį prizą – automobilį. Rugpjūčio 10 d. išaušo ilgai lauktas momentas – laimėtojui kauniečiui Rimantui Jankauskui buvo įteikti naujo visureigio OPEL MOKKA rakteliai. Rimantas su šeima nusprendę pakeisti savo seną, per vasaros karščius pradėjusį gesti šaldytuvą, pasinaudojo profesionalių „Senukų“ konsultantų pagalba ir įsigijo naują šaldytuvą SAMSUNG. „Žmona pamatė, jog „Senukuose“ vyksta akcija, kurios metu galima laimėti automobilį.

Prieš metus net teko stebėti, kaip tokios pat akcijos automobilio rakteliai buvo įteikti laimėtojui. Sunku buvo įsivaizduoti, kad šiandien šioje vietoje būsime mes“, – su šypsena emocijomis dalijosi Rimantas. Nors jis su šeima naują šaldytuvą rinkosi ilgai ir atsakingai, tačiau pirkti „Senukuose“ galutinai įtikino galimybė laimėti automobilį ir šeštasis pojūtis, jog apsipirkęs išvažiuos nauju visureigiu. Senasis Rimanto 20 metų VOLKSWAGEN SHARAN atiteks neseniai vairuotojo pažymėjimą gavusiam ir kuo greičiau pradėti vairuoti nuosavą automobilį svajojančiam sūnui Šarūnui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.