Prancūzai siunta – embargas smaugia ir jų kiaulių augintojus

Prancūzijos premjeras

Prancūzijos ūkininkai mano, kad anksčiau pradėtų taikyti šalies vyriausybės pagalbos priemonių nepakanka, ir reikalauja, kad būtų sumažinti mokesčiai bei padidintos supirkimo kainos.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Prancūzijos ūkininkai mano, kad anksčiau pradėtų taikyti šalies vyriausybės pagalbos priemonių nepakanka, ir reikalauja, kad būtų sumažinti mokesčiai bei padidintos supirkimo kainos.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 14, 2015, 2:23 PM, atnaujinta Oct 20, 2017, 3:15 PM

„Rusijos embargas turi stiprų neigiamą poveikį Prancūzijos kiaulienos rinkai.

Vyriausybė imasi skubių priemonių situacijai pagerinti. Priimta nemažai sprendimų po derybų su ūkininkais, perdirbimo įmonėmis ir prekybos tinklais“, – kalbėjo M.Vallsas. Tiesa, jis taip pat pripažino, kad stebuklingo sprendimo laukti šioje sferoje nereikėtų.

Kiaules auginančių ūkininkų protestai šią savaitę gerokai suintensyvėjo. Dėl jų buvo nutraukta nemažai galimų prekybos mėsa sandorių specialioje žemės ūkio biržoje Kanuose.

Ūkininkai mano, kad anksčiau pradėtų taikyti šalies vyriausybės pagalbos priemonių nepakanka, ir reikalauja, kad būtų sumažinti mokesčiai bei padidintos supirkimo kainos.

2014 m. rugpjūčio 6 d. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasirašė įsaką dėl atsakomojo embargo į Vakarų taikomas sankcijas.

Jau kitą dieną Maskva uždraudė importuoti į šalį jautieną, kiaulieną, daržoves, vaisius, paukštieną, žuvis, sūrius, pieną ir pieno produkciją iš ES, JAV, Australijos, Kanados ir Norvegijos.

Šis embargas galios dar metus – sprendimas buvo priimtas po Vakarų nustatytų ekonominių sankcijų Maskvai dėl Ukrainoje susidariusios įtemptos padėties.

Rusija buvo embargą maisto produktams įvedusi vieneriems metams, iki 2015-ųjų rugpjūčio. ES pratęsus sankcijas, V. Putinas birželio 24 d. nurodė nukelti embargo termino pabaigą dar vieneriems metams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.