EK: finansinė parama Graikijai gali būti dar sumažinta

Finansinė parama Graikijai

Graikijai skiriama suma gali būti ženkliai mažesnė, jeigu „tarkime, Tarptautinis valiutos fondas (TVF) paskelbtų savo nuosavą paramos programą“<br>AFP/Scanpix nuotr.
Graikijai skiriama suma gali būti ženkliai mažesnė, jeigu „tarkime, Tarptautinis valiutos fondas (TVF) paskelbtų savo nuosavą paramos programą“<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 18, 2015, 5:43 PM, atnaujinta Oct 20, 2017, 1:07 AM

Pasak A. Breidthardt, Graikijai skiriama suma gali būti ženkliai mažesnė, jeigu „tarkime, Tarptautinis valiutos fondas (TVF) paskelbtų savo nuosavą paramos programą“. EK atstovė taip pat pabrėžė, kad pagalba gali būti teikiama per Europos stabilumo mechanizmą (ESM) ir nereikalaus papildomų išlaidų iš euro zonos šalių.

Tikimasi, kad iki rugpjūčio 20 dienos Atėnams bus išduota pirmoji paramos dalis – 13 mlrd. eurų. Rugpjūčio 14 d. euro grupė pritarė paramos Graikijai programai.

Graikija gaus paramą mainais į griežto taupymo programą. Per liepos 5 d. vykusį referendumą dauguma balsavusių graikų (61,3 proc.) pasisakė prieš tokias priemones. Vyriausybė jau padidino PVM maisto produktams, taip pat atšaukė lengvatas ūkininkams. Manoma, kad artimiausiu metu šalyje bus pailgintas pensinis amžius.

Tuo tarpu TVF abejoja, ar Europos paramos programa išgebės Graikiją. Kaip išeitį, Fondo ekspertai siūlo pratęsti skolų grąžinimo terminą 30-čiai metų ir nurašyti didelę Atėnų skolos dalį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.