Graikijos paramos poreikis išaugo maždaug iki 92 mlrd. eurų

Graikijos finansiniai

Atėnai gali tik tikėtis, kad jai bus pratęstas skolos grąžinimo terminas ir kad bus sumažintos palūkanos.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Atėnai gali tik tikėtis, kad jai bus pratęstas skolos grąžinimo terminas ir kad bus sumažintos palūkanos.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 18, 2015, 12:25 PM, atnaujinta Oct 20, 2017, 12:11 AM

Leidinio duomenimis, kreditoriai skaičiuoja, kad šiuo metu Atėnams reikia maždaug 92 mlrd. eurų. Tai gerokai daugiau nei suma, įvardinta euro zonos viršūnių susitikimo liepos 12 d. metu. Jo metu buvo kalbama apie „būtinybę sukurti 82-86 mlrd. eurų vertės finansavimo programą“.

Rugpjūčio 19 d. Bundestage vyks balsavimas dėl trečiojo finansinės paramos Graikijai paketo. Vietos stebėtojai nurodo laukiantys, kad Vokietijos parlamentas paskolą suteikiančią programą vis dėlto palaikys.

Dar sekmadienį Vokietijos kanclerė Angela Merkel pasisakė prieš planus nurašyti Graikijos skolas, tačiau neatmetė šios šalies skolų naštos palengvinimo galimybės. Pasak A. Merkel, Atėnai gali tik tikėtis, kad jai bus pratęstas skolos grąžinimo terminas ir kad bus sumažintos palūkanos. Kartu Vokietijos kanclerė, skeptiškai vertinanti finansinės paramos teikimą Graikijai, išsakė viltį, kad šalis sugebės įveikti skolų krizę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.