Rusija degins ne tik sūrius, bet ir užsieninius drabužius?

Rusijos Federacijos galvos, nurodžiusios naikinti sankcijomis draudžiamus produktus, kurie pateko į šalies teritoriją ar sulaikomi pasienyje, gali tarti ir dar vieną žodį – paliepti tą pati daryti ir kontrabandiniais užsieniniais drabužiais.

Idėja naikinti nelegaliai įvežtus drabužius gimė po to, kai buvo nuspręsta nuo šių metų rugpjūčio naikinti žemės ūkio produktus, kuriems Rusija taiko sankcijas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Idėja naikinti nelegaliai įvežtus drabužius gimė po to, kai buvo nuspręsta nuo šių metų rugpjūčio naikinti žemės ūkio produktus, kuriems Rusija taiko sankcijas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-08-20 14:05, atnaujinta 2017-10-19 19:22

Su tokiu pasiūlymu į šalies prezidentą Vladimirą Putiną kreipėsi Rusijos tekstilės įmonių asociacijos vadovas Šamilis Ildarovas. Drabužiams ekonominės sankcijos netaikomos.

Š.Ildarovas pasiūlė naikinti tekstilės ir lengvosios pramonės gaminius iš Europos Sąjungos, kurie bus sulaikomi pasienyje arba jais jau prekiaujama Rusijos parduotuvėse. Kad toks prašymas įsigaliotų, V.Putinas turėtų išleisti atitinkamą įsakymą.

Anot Š.Ildarovo, daugiausia kaip kontrabanda į Rusiją įvežama striukių, pūkinių paltų ir džinsinių kelnių.

„Kontrabandinius drabužius naikina, tarkim, Ispanijoje. Ir tai reikšmingai prisideda prie vietos gamintojų pajėgumų konkuruoti“, – aiškino Š.Ildarovas. Pasak jo, Rusijos įmonės pajėgios konkuruoti su užsieniečiais.

Idėja naikinti nelegaliai įvežtus drabužius gimė po to, kai buvo nuspręsta nuo šių metų rugpjūčio naikinti žemės ūkio produktus, kuriems Rusija taiko sankcijas. Tuomet Rusijoje buvo surašyta peticija prieš tokį sprendimą, kurią internete pasirašė 375 tūkst. žmonių.

Parengė Aida Murauskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.