Gėlių prekybos rebusus spręs Maskvoje

Rusijos federalinės

Kaip ir daugelis kitų tiekėjų, Lietuva ir Latvija produkciją importuoja ne tiesiogiai, o per Nyderlanduose veikiančius centrus.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Kaip ir daugelis kitų tiekėjų, Lietuva ir Latvija produkciją importuoja ne tiesiogiai, o per Nyderlanduose veikiančius centrus.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 21, 2015, 2:11 PM, atnaujinta Oct 19, 2017, 3:07 PM

Rugpjūčio 24 d. Maskvoje planuojamas susitikimas tarp „Rosselchoznadzor“ bei Lietuvos ir Latvijos valstybinių tarnybų, atsakingų už augalininkystės sferos produkcijos eksportą, atstovų.

Be to, rugpjūčio 26 d. Maskvoje gali būti surengtas ir Rusijos tarnybos techninių ekspertų susitikimas su Vengrijos žemės ūkio ministerijos atstovais.

Anksčiau institucijos vadovas Sergejus Dankvertas pranešė, kad Latvija ir Lietuva pirmosios sureagavo į Rusijos siūlymus aptarti kylančius dėl fitosanitariniu požiūriu nesaugių gelių, tranzitu vežamų per Nyderlandų teritoriją, tiekimo klausimus.

Kaip ir daugelis kitų tiekėjų, Lietuva ir Latvija produkciją importuoja ne tiesiogiai, o per Nyderlanduose veikiančius centrus, kur vyksta didžiausi pasaulyje gėlių aukcionai.

„Rosselchoznadzor“ neatmeta galimybės uždrausti gėlių iš Slovakijos ir Čekijos tiekimą, nes šios šalys ignoravo Rusijos reikalavimus dėl produkcijos sertifikavimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.