Paramos saugikliai jau susukti, graikai gali rinkti kitą valdžią

Pirmalaikiai rinkimai

Graikijos ministras pirmininkas Alexis Tsipras ketvirtadienio vakarą pranešė atsistatydinantis iš pareigų ir paprašė prezidento paskelbti pirmalaikius rinkimus.<br>AP nuotr.
Graikijos ministras pirmininkas Alexis Tsipras ketvirtadienio vakarą pranešė atsistatydinantis iš pareigų ir paprašė prezidento paskelbti pirmalaikius rinkimus.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2015-08-21 12:13, atnaujinta 2017-10-19 15:51

„Būtent paramos teikimas etapais yra pagrindinis saugiklis, kuris leidžia sustoti ir esant reikalui imtis kažkokių priemonių – pirmiausiai papildomų derybų, jeigu kažkas vyks ne pagal planą“, – BNS sakė R.Šadžius.

Paramos programoje numatyta, kad pinigai Graikijai išmokami dalimis per trejus metus, o prieš kiekvieną mokėjimą Atėnai turi parodyti, kad vykdo savo įsipareigojimus.

Be to, pasak ministro, nors rinkimų kampanijos metu ir gali kilti idėjų, kad Graikija yra nepajėgi mokėti arba jai reiktų taikyti kitokias programos sąlygas, teigiamai nuteikia tai, jog reformoms pritarė pagrindinės partijos, o parlamente už reformas praėjusį penktadienį balsavo daugiau nei 2 trečdaliai politikų.

„Rinkimų kampanijos metu panašių minčių, matyt, kils, bet aš priminčiau labai svarbią aplinkybę – Graikijos parlamentas, ne Vyriausybė, įstatymais yra patvirtinęs jau visą eilę labai svarbių priemonių, kurios sudaro Graikijos reformų programos šerdį.

Tai sukuria papildomas garantijas. Atšaukti jau priimtą, paskelbtą ir įsigaliojusį įstatymą, matyt, reikėtų papildomų jėgų ir turėtų nutikti kažkas tokio ypatingo, kad naujai išrinktas parlamentas imtų atšaukinėti“, – tikino R.Šadžius.

Graikijos ministras pirmininkas Alexis Tsipras ketvirtadienio vakarą pranešė atsistatydinantis iš pareigų ir paprašė prezidento paskelbti pirmalaikius rinkimus, norėdamas numalšinti „Syriza“ partiečių maištavimą ir užsitikrinti paramą taupymo programai.

Kreipdamasis per televiziją, A.Cipras tikino, kad 86 mlrd. eurų paskola iš euro zonos fondo trejiems metams mainais į reformas buvo geriausias įmanomas susitarimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.