„Barclays“ Lietuvoje įdarbino 1500-ąjį darbuotoją

Nuo šių metų pradžios „Barclays“ technologijų centro Lietuvoje (BTCL) darbuotojų skaičius išaugo 170 žmonių ir šiandien pasiekė 1500. Šiuo metu tai yra didžiausias Baltijos šalyse veikiantis paslaugų centras. Planuojama, kad iki metų pabaigos BTCL komandą papildys dar bent 200 specialistų.

Vien per pirmuosius trejus metus „Barclays“ Lietuvoje sukūrė net penkis kartus daugiau darbo vietų nei planavo įsikuriant Vilniuje.<br>R.Jurgaičio nuotr.
Vien per pirmuosius trejus metus „Barclays“ Lietuvoje sukūrė net penkis kartus daugiau darbo vietų nei planavo įsikuriant Vilniuje.<br>R.Jurgaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 24, 2015, 10:17 AM, atnaujinta Oct 19, 2017, 5:32 AM

„Šiemet ne tik tapome didžiausiu paslaugų centru Baltijos šalyse, bet ir smarkiai išaugome kokybiškai. Vertindama mūsų kompetencijas, nuveiktus darbus ir potencialą, „Barclays“ grupė kasmet vis labiau plečia ir gilina technologijų centro Lietuvoje atsakomybes. Šiemet ieškome ne tik itin daug žmonių su aukščiausiomis kompetencijomis ir patirtimi, bet ir profesionalų vadovaujančioms pozicijoms užimti“, – pasakoja „Barclays“ technologijų centro Lietuvoje vadovė Milda Dargužaitė.

Anot jos, vykstantis BTCL augimas – tai pirmiausia Lietuvos specialistų įvertinimas, kuriems vis dažniau aukštos pareigos patikimos ne tik vietos rinkoje, bet ir visos „Barclays“ grupės mastu. Pavyzdžiui, lietuvis vadovauja komandai, visame pasaulyje užtikrinančiai „Barclays“ kibernetinių atakų apsaugą. Jo kolega šiemet tapo „Barclays“ grupės globaliu IT darbo vietų aptarnavimo vadovu, atsakingu už tokių darbo vietų priežiūros funkciją visuose banko padaliniuose, išskyrus Afriką.

Pasak užsienio investicijų plėtros agentūros „Investuok Lietuvoje“ generalinio direktoriaus Manto Katino, „Barclays“ augimas nuo pat pirmųjų žingsnių Lietuvoje buvo įspūdingas: „Vien per pirmuosius trejus metus „Barclays“ Lietuvoje sukūrė net penkis kartus daugiau darbo vietų nei planavo įsikuriant Vilniuje. Spartus „Barclays“ komandos ir atliekamų funkcijų augimas rodo, kad kompanija šalyje mato potencialo ir nori technologijų centrui Vilniuje suteikti vis didesnę reikšmę tarptautiniu mastu. Tiek Lietuvai, tiek lietuviams profesionalams tai siunčia aiškią žinutę apie augantį aukštos kvalifikacijos IT specialistų poreikį.“

BTCL šiemet toliau planuoja plėsti aukščiausių kompetencijų darbuotojų komandas – bus ieškoma informacijos saugumo, didžiųjų duomenų specialistų, Java programuotojų ir kt. „Šie žmonės dirbs su pažangiausiomis technologijomis ir sprendimais. Dabar tai – vienos perspektyviausių ir reikalingiausių profesijų, o mes džiaugiamės galėdami prisidėti ugdant ir vystant šias kompetencijas Lietuvoje. Tai – labai gera žinia šaliai“, – pasakoja M. Dargužaitė.

Itin aukštos kvalifikacijos profesionalų poreikis pastaraisiais metais auga iš Lietuvos įgyvendinant vis daugiau svarbių „Barclays“ projektų – nuo tarptautinius apdovanojimus pelniusių mobiliųjų mokėjimų programėlių iki bekontakčių mokėjimų sprendimų Londono transporte, renginiuose ir kt.

M. Dargužaitės teigimu, vienas iš prioritetų toliau augant BTCL komandai – ne tik aukštos kompetencijos specialistų paieška, bet ir intensyvus jaunų talentų ugdymas, kurie ateina dirbti į technologijų centrą iš karto po universiteto ar net mokyklos baigimo.

1500-asis BTCL darbuotojas Žilvinas Borusas įmonėje įsidarbino pagal Pameistrystės programą (angl. Apprenticeship Programme), kuri iš kandidatų nereikalauja nei universiteto diplomo, nei patirties IT srityje. Pagal šią programą mokyklų ir kolegijų absolventai priimami dirbti pilnu etatu nuolatinėse komandose, jie dalyvauja techniniuose mokymuose bei turi galimybę įgyti vertingų žinių, leidžiančių tapti pasirinktos srities specialistu ir kilti karjeros laiptais „Barclays“. Nors programos dalyviai dar tik mokosi, jiems visą laiką mokamas darbo užmokestis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.