Ant prekystalio – prabangiausi Vilniaus būstai bei meno kūriniai

Banko „Snoras“, kurio veikla sustabdyta prieš pusketvirtų metų, turtas po truputį išparduodamas aukcionuose. Vieni bankui priklausę pastatai likę be langų, durų ir stogų, kiti spindi prabanga, o juos parduodant sudaryti nekilnojamojo turto sandoriai yra vieni didžiausių Lietuvoje.

Vis dar nenupirktas 156.61 kv. m dviejų aukštų kotedžas su terasomis Antakalnyje, Pavasario gatvėje. Šis 5 kambarių kotedžas su jam priklausančiu garažu įrengtas 2009 m. pastatytame name. Pradinė jo kaina – 192 887 eurų.<br>„Domoplius“ nuotr.
Vis dar nenupirktas 156.61 kv. m dviejų aukštų kotedžas su terasomis Antakalnyje, Pavasario gatvėje. Šis 5 kambarių kotedžas su jam priklausančiu garažu įrengtas 2009 m. pastatytame name. Pradinė jo kaina – 192 887 eurų.<br>„Domoplius“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Giedrė Balčiūtė

Aug 24, 2015, 9:26 AM, atnaujinta Oct 19, 2017, 5:52 AM

Jau parduoti trys prabangūs bankui „Snoras“ priklausę apartamentai Vilniaus Gaono gatvėje, tačiau pirkėjų vis dar laukia dveji būstai prestižiniuose sostinės rajonuose, taip pat butai Klaipėdoje ir Šiauliuose.

Apartamentai surado pirkėjus

Rugpjūčio 6 dieną buvo parduoti paskutiniai iš trijų prabangių banko „Snoras“ apartamentų. Už Vilniaus Gaono gatvėje esančius prabangius 104 kv. metrų apartamentus su vieta automobiliui statyti ir vidiniu kiemeliu pirkėjas pasiūlė sumokėti 364 tūkst. eurų. Ši kaina buvo 31,1 tūkst. eurų didesnė už nustatytą pradinę.

Tai nebuvo brangiausiai parduotas bankui „Snoras“ priklausantis būstas. Pernai gegužę toje pačioje gatvėje 2008 metais rekonstruotame apartamentų komplekse esantis 199 kv. m ploto būstas su vieta automobiliui statyti ir 50 kv. m pagalbinėmis patalpomis neįvardintam pirkėjui parduotas už daugiau nei 1,335 mln. eurų.

Nekilnojamojo turto agentūrų atstovų teigimu, šių apartamentų pardavimo sandoris, vertinant kvadratinio metro kainą, buvo vienas didžiausių Vilniaus mieste. Tų pačių metų birželį tame pačiame prabangių apartamentų name parduotas ir dar vienas būstas. Už 284 kvadratinių metrų ploto nebaigtus įrengti apartamentus su dviem vietom automobiliui statyti pirkėjas sumokėjo 946 tūkst. eurų.

Šiuose dviejų aukštų mansardinio tipo erdviuose apartamentuose, pro kurių langus atsiveria nuostabūs vaizdai į Vilniaus senamiestį, buvo įrengti penki kambariai. Bute jau buvo įrengti vonios kambariai, sieninės spintos, sumontuotos šildymo, vėdinimo ir oro kondicionavimo, protingo namo, vaizdo stebėjimo sistemos, pastatytas virtuvės komplektas su įranga.

Apartamentus puošė židinys. Taip pat čia buvo įrengtas liftas, keliantis iš požeminio garažo į kiemą ir į pačius ketvirtame aukšte esantį būstą.

Dar du prabangūs butai

Dar vieno prabangaus minėtajam bankui priklausiusio būsto Vilniuje kol kas parduoti nepavyko.

Pirkėjų tebelaukia 163,98 kv. m ploto penkių kambarių butas su židiniu Žvėryne, Birutės gatvėje. Patvirtinta pradinė šio buto pardavimo kaina – 267 tūkst. eurų. Su butu parduodamas ir garažas dviem automobiliams bei rūsys.

Vis dar nenupirktas 156.61 kv. m dviejų aukštų kotedžas su terasomis Antakalnyje, Pavasario gatvėje. Šis 5 kambarių kotedžas su jam priklausančiu garažu įrengtas 2009 m. pastatytame name. Pradinė jo kaina – 192 887 eurų.

Vėl pardavinėti abu šiuos būstus bus mėginama pardavinėjami rugsėjo 25 dienos varžytinėse.

Tai – ne vieninteliai būstai, priklausę bankui „Snoras“, pardavinėjami iš varžytinių. Rugsėjo 25 d. aukcione bus parduodami ir keli būstai Klaipėdoje, Palangoje, Kaune ir Šiauliuose.

Pardavinės ir viešbutį

Artimiausiame aukcione, kuris įvyks rugpjūčio 28 dieną, iš varžytinių bus parduodami Klaipėdos senamiestyje, Kurpių gatvėje, esantys 713 kv. m ploto svečių namai su baldais, šviestuvais ir kita įranga.

Svečių namai įrengti 1880 m. pastatytame plytiniame name. Pradinė jų kaina – 910 tūkst. eurų.

Rugsėjo 25 d. aukcione bus pardavinėjamas ir viešbučio, kavinės, naktinio klubo, butų, komercinių patalpų, pastogės patalpų kompleksas, esantis Vilniaus senamiestyje, Vingrių gatvėje.

Kompleksas yra 1940 m. statytame name, kurio rekonstrukcija atlikta daugiau nei prieš dešimtmetį.

Centrinė būstinė laukia eilės

Vis dar laukiama, kada bus paskelbta apie Vilniuje, A.Vivulskio gatvėje esančios banko centrinės būstinės Vilniuje pardavimą. Jau žinoma pradinė šio objekto pardavimo kaina – 5,307 mln. eurų.

Pasak „Snoro“ bankroto administratoriaus Gintaro Adomonio, pirmąsias šio objekto varžytines ketinama skelbti tik pasibaigus vasaros atostogų laikui, tai yra, ne anksčiau kaip rugsėjį, kad susirinktų kuo daugiau galimų pirkėjų ir galėtų skirti deramą dėmesį šiam objektui įvertinti, reikiamam finansavimui užsitikrinimui ir kitokiam pasirengimui.

Parduoti tik keturi paveikslai

Banko „Snoras“ turto aukcionuose pardavinėjamas ne tik nekilnojamasis turtas: įvairios paskirties patalpos, žemės sklypai, bet ir meno kūriniai. Prieš metus paskelbtame aukcione buvo sėkmingai parduoti keturi bankui priklausę paveikslai, iš kurių du parduoti už didesnę nei nustatyta pradinė, kainą.

Pernai vykusiame aukcione naujus šeimininkus rado Baltarusijos menininkų Vladimiro Česlerio ir Sergejaus Voičenko paveikslas „Dramblys“, parduotas dvigubai brangiau, nei buvo įvertintas.

Taip pat pernykščiame aukcione parduotas lietuvių dailininko modernisto Lino Cicėno tapytas paveikslas „Šokėja, prisivalgiusi žuvies“, Estijos grafikės Tatjanos Diščenko kūrinys „Mezza Vocce“ ir Alvydo Petkevičiaus drobė „Natiurmortas su gėlių puokšte vazoje“.

Dar 22 paveikslus bandyta parduoti liepos 23 dieną vykusiose varžytinėse, bet neatsirado pirkėjų.

Vėl paveikslus bus bandoma parduoti rugpjūčio 28 d. aukcione. Jų pradinė kaina labai įvairi – nuo 325,82 Eur iki 4018 eurų.

Brangiausiai įkainotas dailininko Arūno Rutkaus paveikslas „Tiltelis“. Tarp brangesnių parduodamų meno kūrinių yra ir Lino Cicėno tapybos darbas „Balerinos, prisivalgiusios sniego“ (pradinė kaina – 2063.54 Eur) bei dvylika XX a. pirmosios pusės lietuvių dailininko Adomo Galdiko abstrakčiojo impresionizmo tapybos darbų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.