Maisto papilduose – ženklūs veikliųjų medžiagų neatitikimai

Maisto papildų, skirtų sąnarių funkcijoms palaikyti, sudėties tyrimai atskleidė, kad 10 iš 12 ištirtų maisto papildų veikliųjų medžiagų kiekiai yra mažesni, nei deklaruoti gamintojų ženklinimo etiketėse.

Prekyba vartotojus dėl savo sudėties klaidinančiais maisto papildais sustabdyta, platintojams nurodyta perženklinti šiuos produktus.<br>J.Butkutės nuotr.
Prekyba vartotojus dėl savo sudėties klaidinančiais maisto papildais sustabdyta, platintojams nurodyta perženklinti šiuos produktus.<br>J.Butkutės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 24, 2015, 11:57 AM, atnaujinta Oct 19, 2017, 4:47 AM

„Atlikti tyrimai parodė, kad maisto papilduose sąnariams veikliųjų medžiagų kiekio skirtumas kai kuriais atvejais svyruoja ne miligramais, o kartais. Tokių papildų vartojimas kelia abejonių dėl jų galimo poveikio. Įvertinę tyrimų rezultatus, numatėme griežtinti maisto papildų kontrolę – platintojai galės tiekti į rinką tik įrodę, kad papildų sudėtis atitinka gamintojo deklaruojamus rodiklius. Kadangi daugelis maisto papildų gaminami ne Lietuvoje, apie galimą vartotojų klaidinimą informavome ir Europos Komisiją“, – komentavo Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus pavaduotojas Zenonas Stanevičius. Prekyba vartotojus dėl savo sudėties klaidinančiais maisto papildais sustabdyta, platintojams nurodyta perženklinti šiuos produktus ir etiketėje pateikti teisingą informaciją apie sudėtyje esančių veikliųjų medžiagų kiekius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.