Vartojimo paskola: beveik penktadalis skolinasi neapgalvoję

90 procentų šalies gyventojų

Kas trečias jaunas žmogus iki 29 m.vis dar skolinasi daugiau nei reikia.<br>V.Balkūno nuotr.
Kas trečias jaunas žmogus iki 29 m.vis dar skolinasi daugiau nei reikia.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 24, 2015, 9:40 AM, atnaujinta Oct 19, 2017, 5:32 AM

Tokius rezultatus atskleidė specializuoto paskolų banko „Bigbank“ užsakymu atlikta apklausa. Lyginant su praėjusiais metais, 2015 m. 4 proc. daugiau apklaustųjų teigė pasiskolinę būtent tiek, kiek reikia, o pasiskolinusiųjų didesnę sumą dalis sumažėjo 4 procentiniais punktais.

Tarp teigiančių, kad paskolos sumos sprendimą priimtų gerai apgalvoję, kaip ir pernai, daugiausia jaunų žmonių iki 29 m. Nepaisant to, kas trečias (38 proc.) šios amžiaus grupės atstovas vis dar skolinasi daugiau nei reikia. Praėjusiais metais šis skaičius siekė 25 proc.

„Apklausos duomenys rodo, kad gyventojai tampa sąmoningesni – prieš skolindamiesi, rimčiau apgalvoja, kokios sumos reikėtų konkrečiam daiktui ar paslaugai įsigyti“, – teigia „Bigbank“ Lietuvos filialo vadovas Rolandas Norvilas.

Tyrimo duomenys taip pat parodė, kad reikiamą sumą, kaip ir pernai, geriausiai apgalvoja vyriausio amžiaus žmonės. Tarp 60-69 m. sulaukusių gyventojų tik 5 proc. teigė, kad yra pasiskolinę daugiau negu reikėjo. Neapgalvotus finansinius sprendimus šiemet, kaip ir pernai, dažniausiai priima Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio gyventojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.