Abejojama, ar BMV taps savarankiškais alkoholio rinkos dalyviais

Nors įmonių grupei „Alita“

„Birštono mineraliniai vandenys“ žada toliau plėtoti „Alita“ gamybą.<br>T.Bauro nuotr.
„Birštono mineraliniai vandenys“ žada toliau plėtoti „Alita“ gamybą.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-08-25 09:20, atnaujinta 2017-10-19 01:56

„Manome, kad šis gamintojas („Alita“ – BNS) geriausiai žino gaminamą produktą, todėl perimtais prekių ženklais žymimos produkcijos gamyba yra palikta „Alitai“. BMV papildomai investuoti į alkoholio gamybą šiuo metu nebūtų racionalu“, – sakė „Birštono mineralinių vandenų“ valdybos pirmininkas Norbertas Pranckus.

Tuo metu „Vilniaus degtinės“ generalinis direktorius Juozas Daunys mano, kad po sandorio stipraus alkoholio rinkoje iš esmės niekas nepasikeitė.

„Minėtų rūšių degtinę bei trauktinę ir toliau gamina „Mineraliniams vandenims“ priklausanti „Alita“, platina „Sanitex“, o valdo šį verslą BMV, kuri galbūt, pabrėžčiau – galbūt, – turi sąsajų su „Mineraliniais vandenimis“, nors juridiškai jos ir nėra susijusios. Mano nuomone, tai buvo labai įdomus sandoris, – galbūt iš anksto planuotas, siekiant formaliai patenkinti Konkurencijos tarybos reikalavimą parduoti dalį „Alitos“ verslo. Aš netikiu, kad BMV vykdys savarankišką ir nepriklausomą alkoholio verslą“, – kalba J.Daunys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.