Ministrė: prekybininkai nenori pasirašyti memorandumo dėl pieno

Šalies prekybininkai nesutinka

V.Baltraitienės teigimu, valdžia, pieno gamintojai ir perdirbėjai memorandumą pasirašyti sutinka.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
V.Baltraitienės teigimu, valdžia, pieno gamintojai ir perdirbėjai memorandumą pasirašyti sutinka.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2015-08-25 09:36, atnaujinta 2017-10-19 01:56

„Su prekybininkais dialogas nevyksta. (...) Tai, kas numatyta susitarime, kuris galiotų iki naujų metų, jie sakė kad tokio nepasirašys ir informavo, kad su jais turėtų šnekėti Vyriausybė ir premjeras“, – antradienį interviu Žinių radijui sakė V.Baltraitienė.

Anot jos, prekybininkai savo pastabų ir pasiūlymų Žemės ūkio ministerijai nepateikė ir teigė, kad kalbėtųsi tik su premjeru.

„Jiems turbūt nepatinka tai, kad pagrindinėms maisto prekėms, pieno produktams siūloma netaikyti antkainio, ne didesnio kaip 10 proc. Taip pat apie nuolaidų taikymą, apie savo dalies sumažinimą pačioje kainoje“, – sakė ministrė.

V.Baltraitienės teigimu, valdžia, pieno gamintojai ir perdirbėjai memorandumą pasirašyti sutinka.

Bendrovės „Rokiškio pienas“ vadovas Dalius Trumpa pirmadienį interviu Žinių radijui teigė nepritariantis prekybininkų antkainio ribojimui, nes tai būtų taikoma tik Lietuvos gamintojams, o prekybos tinklai galėtų pradėti prekiauti užsienio gamintojų produkcija.

Lietuvos prekybos įmonių asociacijos vadovas Laurynas Vilimas vasario viduryje BNS teigė, kad Žemės ūkio ministerijos siūlymas riboti pieno produktų antkainį yra populistinis ir panaikintų konkurenciją rinkoje.

Pirmadienį premjeras Algirdas Butkevičius ir žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė susitiko su žemės ūkio eurokomisaru Filu Hoganu. Pasak premjero, F.Hoganas geranoriškai reagavo į Lietuvos prašymą skirti 32 mln. eurų paramos Lietuvos pieno gamintojams, tačiau teigė, kad dėl to bus sprendžiama vėliau rudenį.

Lietuva už pirmus 8 metų mėnesius prašo 32 mln. eurų, o jeigu situacija pieno sektoriuje nesikeis, už likusius 4 mėnesius prašys dar 18 mln. eurų.

Lietuvos pieno gamintojams neigiamos įtakos daro Rusijos embargas ir pasaulinėje rinkoje smukusios kainos. A.Butkevičius yra sakęs, kad gindama savo gamintojus, Lietuva galėtų įteisinti pieno supirkimo kainų reguliavimą, jei ES nesiimtų ryžtingų sprendimų.

Vyriausybė pieno gamintojams praėjusią savaitę jau skyrė 18,2 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.