Kinijos akcijų vertė kyla, nors rinkos toliau išlieka neramios

Kinijos įmonių akcijų vertė

Didžiuliai nuostoliai ir nepastovumas Kinijos rinkose buvo pakirtęs investuotojų pasitikėjimą, todėl tiek Azijos, tiek ir Jungtinių Valstijų rinkose kelias pastarąsias dienas buvo pastebimas stiprus akcijų vertės nuosmukis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Didžiuliai nuostoliai ir nepastovumas Kinijos rinkose buvo pakirtęs investuotojų pasitikėjimą, todėl tiek Azijos, tiek ir Jungtinių Valstijų rinkose kelias pastarąsias dienas buvo pastebimas stiprus akcijų vertės nuosmukis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-08-26 10:28, atnaujinta 2017-10-18 20:54

Žemyninės Kinijos pagrindinis akcijų indeksas „Shanghai Composite“ atsigavo po prekybos pradžioje matyto nuosmukio ir kilstelėjo 3,1 proc. – iki 3054,97 punkto. Iš viso šią savaitę indeksas sumenko maždaug 16 proc., todėl per pasaulines rinkas nusirito nerimo banga. Didžiuliai nuostoliai ir nepastovumas Kinijos rinkose buvo pakirtęs investuotojų pasitikėjimą, todėl tiek Azijos, tiek ir Jungtinių Valstijų rinkose kelias pastarąsias dienas buvo pastebimas stiprus akcijų vertės nuosmukis.

Antradienį Kinijos centrinis bankas vienerių metų trukmės paskolų bazines palūkanų normas sumažino 0,25 procentinio punkto – iki 4,6 proc. Tokiu žingsniu buvo bandoma nuraminti rimtą pastarosiomis dienomis registruotą rinkų paniką. Šis mažinimas jau penktasis toks nuo praėjusių metų lapkričio.

Sumažinus bazines palūkanų normas privatiems bankams tapo lengviau pasiskolinti iš centrinės finansų institucijos, o savo ruožtu atpigo ir šių paskolos įmonėms bei privatiems asmenims.

BBC korespondentė Pekine Celia Hatton nurodo, kad banko sprendimas turės ilgalaikių pasekmių Kinijos ekonomikos augimui, tačiau, vargu, ar iš karto paveiks investuotojų nuotaikas. „Investuotojus bandoma įtikinti, kad Kinijos ekonomika gal ir kiek sulėtėjo, tačiau rimto nuosmukio nėra. Normų didinimas padės per kurį laiką suteikti investuotojams pasitikėjimo ir stabilizuoti rinką“, – nurodo ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.