Maisto papildai: veikliųjų medžiagų gerokai mažiau, nei nurodoma

Kai kuriuose Lietuvos rinkai

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnyba numačiusi atlikti pakartotinį maisto papildų tyrimą, išplečiant tiriamų gaminių sąrašą.<br>J.Butkutės nuotr.
Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnyba numačiusi atlikti pakartotinį maisto papildų tyrimą, išplečiant tiriamų gaminių sąrašą.<br>J.Butkutės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 26, 2015, 9:52 AM, atnaujinta Oct 18, 2017, 9:04 PM

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus pavaduotojas Zenonas Stanevičius dienraščiui pranešė, kad apie galimą vartotojų klaidinimą informuota ir Europos Komisija, kadangi daugelis maisto papildų gaminami ne Lietuvoje.

Neatmetama galimybė, kad netrukus į savotišką juodąjį sąrašą pateks ir kitokios paskirties maisto papildai, nes dar šį rudenį Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnyba numačiusi atlikti pakartotinį maisto papildų tyrimą, išplečiant tiriamų gaminių sąrašą, į jį įtraukiant ir kitus, panašios paskirties, bet dar netirtus papildus.

Vaistininkai dėl to savo kaltės neįžvelgė ir tikino pardavinėjantys tai, ką siūlo gamintojai.

Savotišką „rekordą“ tyrėjai fiksavo Vokietijos gamintojo „Queisser Pharma GmbH & KG“ maisto papilde „Doppelherz aktiv gliukozaminas + chondroitinas“, kurį Lietuvoje platina Panevėžio įmonė „Baltkos“. Gliukozamino sulfato kiekio antirekordas aptiktas Olandijos firmos „CD Sport International“ mūsų rinkai patiektame maisto papilde „MSM gliukozaminas, chondroitinas“, kirį Lietuvoje platina vilniečio E. Janušonio individuali įmonė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.