Po 76-ių metų į Kauną iš Lenkijos atvyks traukinys su keleiviais

Rugpjūčio 27 dieną naująja „Rail Baltica“ vėže į Kauną atvažiuos traukinys iš Lenkijos. Juo atvyks Europos komisijos „North Sea-Baltic“ koridoriaus, kurio dalis yra „Rail Balitca“ geležinkelis, koordinatorė Catherine Trautmann. Pastarąjį kartą traukinys su keleiviais iš Lenkijos į Lietuvą nekeičiant riedmenų buvo atvykęs 1939-ųjų rugpjūtį.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 26, 2015, 12:44 PM, atnaujinta Oct 18, 2017, 7:59 PM

Koordinatorės K. Trautman tikslas – kelionės metu įvertinti Lietuvos ir Lenkijos geležinkelių infrastruktūrą, „Rail Baltica“ rangos darbus Lietuvoje, perspektyvas tolimesniam projekto įgyvendinimui. Kartu su ja vyks Lenkijos, Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Suomijos Susisiekimo ministerijų bei kitų transporto institucijų atstovai. Kelionės metu bus aptartas „Rail Baltica“ įgyvendinimo progresas ir perspektyva realizuoti greitojo traukinio nuo Kauno iki Talino projektą.

K.Trautman kartu su delegacija į Kauno geležinkelio stotį atvyks rugpjūčio 27 dieną, 20.30 val. Rugpjūčio 28 dieną numatytas jos vizitas Vilniuje – iš Kauno į Vilniaus geležinkelio stotį koordinatorė atvyks 10.45 val.

„Rail Baltica“ ruože nuo Lenkijos-Lietuvos valstybių sienos iki Kauno jau yra atlikti visi numatyti darbai.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.