Kinijos akcijų vertė po nuosmukių savaitės vėl kyla

Kinijos įmonių akcijų vertė vėl kyla po sudėtingos nuosmukių savaitės, sukrėtusios viso

Kinijoje nuotaikos jau ramesnės.<br>AP nuotr.
Kinijoje nuotaikos jau ramesnės.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 27, 2015, 10:18 AM, atnaujinta Oct 18, 2017, 4:50 PM

Tiesa, net ir tokie teigiami pokyčiai mažai prisidėjo prie šią savaitę dviženklius skaičius siekusių nuostolių kompensavimo. Kituose Azijos regionuose akcijų vertė taip pat auga. Tam daugiausiai įtakos turėjo Volstrito indeksų šuoliai – tokio masto augimas tapo staigiausiu per pastaruosius ketverius metus.

Investuotojų nuotaikas pakėlė JAV federalinio atsargų banko atstovo Williamo Dudley komentarai. Anot pareigūno, rugsėjį planuotas bazinių palūkanų normų didinimas dabar jau nebeatrodo toks realus kaip anksčiau.

Honkongo „Hang Seng“ akcijų indekso vertė ketvirtadienį kilstelėjo 2,6 proc. ir pasiekė 21635,32 punkto. Japonijos „Nikkei 225“ indeksas, rodantis didžiausios akcijų rinkos pokyčius, išaugo 2 proc. – iki 18736,90 punkto.

Rugpjūčio 25 d. Kinijos liaudies bankas vienerių metų trukmės paskolų bazines palūkanų normas sumažino 0,25 procentinio punkto – iki 4,6 proc. Taip pat ir vienerių metų trukmės indėliams taikomos palūkanos mažės analogišku dydžiu – iki 1,75 procento. Sumažinus bazines palūkanų normas privatiems bankams tapo lengviau pasiskolinti iš centrinės finansų institucijos, o savo ruožtu atpigo ir šių paskolos įmonėms bei privatiems asmenims.

BBC korespondentė Pekine Celia Hatton nurodo, kad banko sprendimas turės ilgalaikių pasekmių Kinijos ekonomikos augimui, tačiau vargu ar iš karto paveiks investuotojų nuotaikas. „Investuotojus bandoma įtikinti, kad Kinijos ekonomika gal ir kiek sulėtėjo, tačiau rimto nuosmukio nėra.

Normų didinimas padės per kurį laiką suteikti investuotojams pasitikėjimo ir stabilizuoti rinką“, – nurodo ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.