Pagaliau: lietuviška jautiena – ant amerikiečių stalo

Lietuva galės eksportuoti mėsos produktus į Jungtines Amerikos Valstijas. Mūsų šalis taps tik antra ES nare, kuri gavo tokį leidimą.

Lietuviška mėsa galės patekti ir į amerikiečiams ruošiamus mėsainius.<br>M.Patašiaus nuotr.
Lietuviška mėsa galės patekti ir į amerikiečiams ruošiamus mėsainius.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 27, 2015, 3:51 PM, atnaujinta Oct 18, 2017, 12:05 PM

Tai telefonu žemės ūkio ministrei Virginijai Baltraitienei patvirtino JAV Žemės ūkio departamento Maisto saugos ir kontrolės tarnybos atstovas.

„Tai puiki žinia, Lietuvos mėsos produktams atsivėrė nauja, perspektyvi ir turtinga rinka. Mūsų produktai yra aukštos kokybės, todėl tikrai patiks Amerikos vartotojui. Norėčiau padėkoti Lietuvos Ambasadai JAV ir kadenciją baigusiam Ambasadoriui JAV Žygimantui Pavilioniui, už indėlį ir pastangas atveriant JAV rinką“, – sakė žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė.

2013 metų pabaigoje JAV inspektoriai Lietuvos mėsos perdirbimo įmonėse atliko auditą ir parengė šalies gamintojams palankią ataskaitą. Praėjusių metų gruodį JAV Žemės ūkio departamento Maisto saugos ir kontrolės tarnyba (FSIS) oficialiai paskelbė pasiūlymą visuomenei leisti importuoti lietuvišką mėsą ir jos produktus, kadangi ji atitiko kokybės reikalavimus.

Lietuva tapo antra valstybe Europos Sąjungoje (po Airijos), kuriai suteikta galimybė eksportuoti jautieną į JAV.

Dabar belieka, kad JAV Maisto saugos ir kontrolės tarnyba patvirtintų sertifikatus, kurie jau buvo suderinti iki leidimų išdavimų patvirtinimo, o įmonėms norinčioms eksportuoti savo gaminius, parengti ir su minėta institucija suderinti norimos eksportuoti produkcijos žymėjimą.

Dar tarpukaryje Lietuva į JAV eksportavo didelius kiekius ne tik mėsos, bet ir sūrio. Ir šiuo metu šalyje gyvena daugybė lietuvių, kurie yra pasiilgę lietuviško maisto.

2013 metais Lietuva į JAV daugiausia eksportavo kviečių glitimo, sūrių ir varškės, duonos ir pyrago gaminių, valgomųjų ledų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.