Daugiau nei 500 jaunuolių ES dėka įgijo patirties savanoriaudami

Rugpjūčio pabaigoje baigėsi visoje Lietuvoje vykdytas jaunimo užimtumą skatinantis mokymų ir savanorysčių projektas „Savanorystės bendruomenės kūrimas ir vystymas“. Projekto metu daugiau negu 500 jaunų nedirbančių žmonių savanoriavo pačiose įvairiausiose srityse, išbandydami save skirtingose veiklose bei taip žengdami pirmuosius žingsnius savo karjeroje.

Pasak LVK prezidento Valdo Sutkaus, projektas įrodė, kad jaunimas supranta savanorystės teikiamą naudą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Pasak LVK prezidento Valdo Sutkaus, projektas įrodė, kad jaunimas supranta savanorystės teikiamą naudą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 28, 2015, 10:59 AM, atnaujinta Oct 18, 2017, 1:08 PM

Ketvirtadienį įvykusios baigiamosios projekto konferencijos metu dalintasi mintimis apie tai, kaip savanorystė gali padėti mažinti jaunimo nedarbą Lietuvoje ir diskutuota, kaip pasiekti, kad savanorystės patirtis būtų labiau vertinama darbo rinkoje. Renginio dalyviai sutarė – asmuo, norintis, kad jo savanoriška veikla būtų vertinama darbdavių, turi į ją žiūrėti rimtai ir atsakingai bei naudotis visomis galimybėmis semtis patirtį.

Projektą „Savanorystės bendruomenės kūrimas ir vystymas“ vykdė Lietuvos verslo konfederacija (LVK) kartu su projekto partneriais VšĮ Savanorių centru bei Socialinių mokslų kolegija. Buvo aktyviai bendradarbiaujama su Lietuvos darbo birža ir kitomis organizacijomis. Pasak LVK prezidento Valdo Sutkaus, projektas įrodė, kad jaunimas supranta savanorystės teikiamą naudą ir vertina tokio pobūdžio veiklą dėl gaunamos galimybės prasmingai praleisti laiką ir dėl naudos tolimesnei karjerai.

„Daug jaunų žmonių projekto dėka įgijo naudingų kompetencijų ir patirties. Kai kurie projekto dalyviai jau susirado darbus, kiti, esu tikras, tai padarys artimiausiu metu. Konfederacijos požiūriu, jaunimo užimtumo skatinimas turi išlikti svarbiu valstybės prioritetu. Esame pasiruošę ir ateityje prisidėti prie analogiškų veiklų, nešančių visokeriopą naudą tiek dalyviams, tiek visuomenei“, – sako V.Sutkus.

Projektą sudarė du etapai – trijų dienų mokymai ir savanoriškos veiklos praktika. Mokymų metu dalyviai mokėsi įvertinti savo stipriąsias puses, suprasti, ko tikisi iš būsimo darbo, susidėlioti karjeros viziją, pasiruošti darbo paieškai ir prisistatyti potencialiems darbdaviams. 200 valandų trukmės savanoriškos veiklos praktiką dalyviai atliko įvairiose organizacijose. Jie išbandė save meno, sporto renginiuose, socialinėje veikloje ir kt.

Projekte dalyvavo 16-29 metų asmenys, įgiję vidurinį, aukštesnįjį arba aukštąjį išsilavinimą, bet projekto metu nesimokę, nestudijavę ir nedirbę, todėl galėję ir norėję skirti laiko savanorystei.

Projektas buvo vykdytas pagal Lietuvos 2007-2013 metų Žmogiškųjų išteklių plėtros veiksmų programos 2 prioriteto „Mokymasis visą gyvenimą“ VP1-2.2-ŠMM-10-V priemonę „Neformaliojo švietimo paslaugų plėtra“ (projekto Nr. VP1-2.2-ŠMM-10-V-04-002).

Projektas finansuotas Europos socialinio fondo ir Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.