Praradimai: vos per 8 dienas Rusija neteko penkių milijardierių

Dėl griūties pasaulio akcijų rinkose Rusijoje per aštuonias dienas liko penkiais milijardieriais mažiau, rašo amerikiečių „Forbes“, remdamasis savo skaičiavimais.

Pasaulio mastu milijardierių šiomis dienomis sumažėjo 66 žmonėmis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Pasaulio mastu milijardierių šiomis dienomis sumažėjo 66 žmonėmis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 28, 2015, 10:21 AM, atnaujinta Oct 18, 2017, 1:23 PM

Pasak leidinio, daugiausiai iš Rusijos milijardierių prarado Aleksandras Lucenko (77 vieta „Forbes“ sąraše), kuris kartu su žmona Natalija Lucenko valdo didžiausią Rusijoje augalinių aliejų gamintoją „Sodrūžestvo“ (liet. „Sandrauga“). „Forbes“ įvertino , kad jo turtas sumažėjo 233 mln. dolerių ir, pasibaigus prekybai rugpjūčio 25 dieną, buvo 983 mln. dolerių.

Antroje vietoje pagal turto praradimą – grupės „TAIF“ bendrasavininkis Rustamas Sultejevas (81). „Forbes“ įvertino , kad jo turtas sumažėjo 98 mln. dolerių – iki 928 milijonų. Jo grupės „TAIF“ partneriai, pirmojo Tatarstano prezidento sūnūs Airatas Šaimijevas (72) ir Radikas Šaimijevas (83), užėmę ketvirtąją vietą paskutiniajame turtingiausių Rusijos šeimų reitinge, prarado po 96 milijonus dolerių. Jų turtas atitinkamai įvertintas 997 ir 969 mln. dolerių.

„Novatek“ bendraturčio Leonido Simanovskio (88) turtas sumažėjo 49 mln. dolerių ir dabar yra 990 mln. dolerių, rašo „Forbes“.

Pasaulio mastu milijardierių šiomis dienomis sumažėjo 66 žmonėmis. Daugiausiai prarado Honkongo vaizdo stebėjimo sistemų, IP kamerų ir kitų saugos įrenginių gamintojo – bendrovės „Hikvision“ viceprezidentas Gong Hongji. Jo turtas per 8 dienas sumažėjo 4,1 mlrd. dolerių ir dabar yra 876 mln. dolerių. O Kinijos logistikos grupės „Eternal Asia Supply Chain Management“ vadovas Zhou Guohui neteko 97 proc. savo turto – jis sumažėjo nuo 3,805 mlrd. dolerių iki 119 milijonų.

Į žmonių, iškritusių iš Forbes“ milijardierių sąrašo per pastarąsias dienas, skaičių pateko ir „Spanx“ įkūrėja JAV verslininkė Sara Blakely (prarado 102 mln. dolerių, rugpjūčio 25 dieną jos turtas buvo įvertintas 960 mln. dolerių) ir dizaineris Tory Burchas (prarado 66 mln. dolerių, turtas įvertintas 937 mln.).

Tarp šalių didžiausias netektis patyrė Kinija – šios šalies milijardierių sąrašas sutrumpėjo 21 žmogumi.

Jungtinės Valstijos „palaidojo“ devynis milijardierius, Indija – šešis. Apie vienintelio Lietuvos milijardieriaus Nerijaus Numavičiaus turto pokyčius „Forbes“ informacijos nepateikia.

Parengė Leonas Grybauskas

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.