Kauno duobės pritraukė ir sukčių asfaltuotojų grupuotę

Kauną nusėjusios duobės pritraukė sukčių asfaltuotojų grupuotę. Britų kelininkais prisistatinėjantys veikėjai vaikšto po Kauno įmones ir siūlo išasfaltuoti duobėtus įvažiavimus. Neseniai jie užsuko ir žinomos bendrovės „Ryterna“ biurą.

Sukčiai siūlo Kauno firmoms aplopyti duobes.<br>M.Patašiaus nuotr.
Sukčiai siūlo Kauno firmoms aplopyti duobes.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Marius Jokūbaitis

Sep 9, 2015, 12:48 PM, atnaujinta Oct 16, 2017, 6:01 PM

„Jie prisistatė britais. Švari anglų kalba, strazdanoti veidai, kelininkų rūbai. Manieros tikrai neleido suabejoti, kad tai sukčiai. Jie nepateikė jokių raštiškų pasiūlymų, tačiau nesistebiu, kad jais kai kurie patikėdavo“, – pasakojo „Ryternos“ pardavimų vadybininkė Lina Šmatavičiūtė.

Jai pasirodė, kad atvykėliai tikrai nebuvo iš Rytų Europos. Svečiai pasiūlė išasfaltuoti įvažiavimą į įmonės teritoriją, nes jame yra atsivėrusių duobių.

Nors jokių dokumentų nepateikė, tačiau sakė, kad dirba netoliese, tad gali asfaltuoti ir čia.

„Jie sakė, kad juos atsiuntė jų bosas pasiteirauti, ar nereikia išasfaltuoti. Žadėjo net sąskaitą išrašyti“, – pasakojo L.Šmatavičiūtė.

Tačiau „Ryterna“ nepasidavė sukčių jaukui, o įvažiavimą išsiasfaltavo patys.

Tai jau ne pirmas kartas, kai Savanorių prospekte esanti „Ryterna“ sulaukia sukčių pasiūlymų. Praėjusiais metais taip pat buvo užsukę keisti užsieniečiai, siūlę savo paslaugas aplopyti įvažiavimą.

Sukčiai atakavo ir “Ryternos“ padalinį Josvainiuose. “Jie pasirodydavo tada, kai tik pamatydavo kažkur liejamą asfaltą ir siūlydavo pigiau“, – pasakojo „Ryternos“ vadybininkė.

Neseniai rašyta apie keletą atvejų, kai asfaltuotojais apsimetę sukčiai sugundė Lietuvos verslininkus. Paėmę pinigus ir pradėję darbus, sukčiai dingo kaip į vandenį.

L.Šmatavičiūtė teigė, kad užsukę vertelgos minėjo ir firmos pavadinimą, bet vadybininkė teigė jo neatsimenanti.

„Kiekvienais metais prisistato vis kiti veikėjai. Kartą, kai paprašėme parodyti savo turimą techniką, greitai dingo“, – pastebėjo vadybininkė.

Sukčiai aplankė ne tik „Ryterną“, bet ir kitas netoli veikiančias įmones. Kai kurie įvažiavimai į teritorijas iš tiesų yra duobėti, tad verslininkai samdo kelininkus, kad šie palopytų duobes. Paprastai to imasi nedidelės firmos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.