Pakruojo valdžia niekaip neranda gydytojo už 1737 eurų algą

„Jėzau, Marija! Kada baigsis šita betvarkė su daktarais! Šiandien užsiregistravusių Žeimelio ambulatorijoje – pusšimtis. Ar gali per pusdienį net ir geriausias specialistas pagydyti tokią gausybę žmonių?“,- parimęs ant ramentų skundėsi Žeimelio (Pakruojo raj.) ambulatorijos pacientas.

Žmonių ambulatorijoje tiek, kad pacientai laukia eilės už durų.<br>A.Padoros nuotr.
Žmonių ambulatorijoje tiek, kad pacientai laukia eilės už durų.<br>A.Padoros nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Algis Padora

Sep 10, 2015, 4:24 PM, atnaujinta Oct 16, 2017, 12:14 PM

Gydytojų čia, kaip ir visoje Lietuvos provincijoje, labai trūksta. Tačiau problema jau tampa itin rimta – nerandama specialisto net už 1737 eurus.

Gydymo įstaigos koridoriuje, prie gydytojos kabineto visos kėdės užimtos pacientų. Nemažai jų priėmimo laukia už durų. Gerai, kad rugsėjo orai dar leidžia kantriausiems iškentėti sėdint lauke ant laiptelių.

„Atvažiavau iš Diržių maršrutiniu autobusu. Mano registracijos numeris – 25. Norėtųsi greičiau patekti pas gydytoją. Žmona viena namuose, kelinti metai – „ant patalo“. Kol aš čia, be manęs ligonei niekas net vandens nepaduos. Jei priėmimas užtruks ilgiau, kaimyno paprašiau, kad parvežtų“,- savo ir žmonos bėdas su medike tikėjosi išspręsti ant ambulatorijos laiptų sėdintis diržietis Antanas Lekavičius.

Pakruojo valdžia tik skėsčioja rankomis – gydytojų trūksta, į provincijos ambulatoriją niekas nenori eiti net už pakankamai solidžią algą.

„Nuolat dirbantis Žeimelio ambulatorijoje gydytojas – užsisenėjusi žaizda, jos išspręsti greitai negalėsime. Sutikusiam dirbti Žeimelyje mokėtume 1737 eurų ir dar didesnį atlygį, suteiktumėme butą, bet norinčių neatsiranda“,- tikina Pakruojo rajono savivaldybės vicemeras Gediminas Grybė.

Nieko negali pasakyti ir medikai.

„Pažadų nedalinsiu,- mane ir taip visi „kala“ prie sienos. Gydytojo iš „dangaus“ nepaimsime. Kai tik bus įmanoma, Žeimelio ambulatorijoje dirbs nuolatinis gydytojas“,- svarstė Pakruojo rajono Pirminės sveikatos priežiūros centro direktorius Edvinas Ašoklis.

Atvykus kartą per savaitę gydytojui, Žeimelio ambulatorijoje nesutelpantys pacientai laukia medikų priėmimo lauke.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.