Gana dykaduoniauti – iki darbdavių kelias smarkiai sutrumpėjo

Po ilgokos pertraukos provincijos jaunuoliams vėl tiesiama pagalbos ranka.

Kvalifikuotos darbo jėgos ypač stinga. Tereikia pasimokyti, ir darbas bus garantuotas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Kvalifikuotos darbo jėgos ypač stinga. Tereikia pasimokyti, ir darbas bus garantuotas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 11, 2015, 9:35 AM, atnaujinta Oct 16, 2017, 10:54 AM

Penktadienį pirmasis šiais metais Jaunimo darbo centras atidaromas Kupiškio jaunimo bendruomenei. Tai jau 30-asis Jaunimo darbo centras šalyje ir trečiasis – Panevėžio teritorinėje darbo biržoje.

Naujoji jaunimui skirta erdvė veiks miesto centre. Jauniesiems kupiškėnams, kurie nedirba ir nesimoko, čia bus teikiamos informavimo ir konsultavimo paslaugos atsižvelgiant į kiekvieno poreikius ir galimybes, organizuojami įvairūs renginiai su darbdaviais, mokymo įstaigų atstovais ir socialiniais partneriais.

Lietuvos darbo biržos direktorius Vidas Šlekaitis pažymėjo, kad jaunimo darbo centrų tinklo plėtra toliau tęsiasi – šiais metais planuojama atidaryti 8 naujus centrus visoje šalyje siekiant jaunuoliams geresnių ir prieinamų paslaugų.

„Atokesniuose šalies miestuose naujų jaunimo traukos centrų atsiradimas ypač aktualus įgyvendinant Jaunimo garantijų iniciatyvą, kai siekiama aprėpti ir socialinę atskirtį patiriančius, nedirbančius ir nesimokančius jaunuolius iki 29 metų.

Įvairios motyvacinės veiklos padės jiems formuoti aktyvesnę poziciją ieškant darbo arba sugrįžtant į švietimo sistemą“, – sakė LDB vadovas.

Kupiškio jaunimo darbo centras, kaip ir kiti šalyje veikiantys jaunimo darbo centrai, teiks konsultacijas individualiai ir grupėms, atsižvelgiant į kiekvieno kliento poreikius.

Didėjant kvalifikuotos darbo jėgos poreikiui, užimtumo siekiantys jaunuoliai bus kviečiami dalyvauti įvairiuose informaciniuose ir mokomuosiuose renginiuose, susitikimuose su darbdaviais, karjerą jau pradėjusiais jaunais žmonėmis, nevyriausybinių organizacijų atstovais ir kitais socialiniais partneriais.

Platesnes galimybes apsispręsti dėl profesijos turės miesto ir rajono moksleiviai.

Per šių metų aštuonis mėnesius šalies 29 jaunimo darbo centruose informavimo ir konsultavimo paslaugos suteiktos daugiau nei 61 tūkst. jaunuolių, o įdarbinta beveik 37 tūkst. darbo ieškančio jaunimo iki 29 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.