Finansų ministras: kapitalo rinkų investicijos padėtų Lietuvai

Finansų ministras Rimantas

Finansų ministras Rimantas Šadžius susitiko su Londono Sičio Politikos komiteto pirmininku Marku Boleatu.<br>lrytas.lt nuotr.
Finansų ministras Rimantas Šadžius susitiko su Londono Sičio Politikos komiteto pirmininku Marku Boleatu.<br>lrytas.lt nuotr.
Finansų ministras Rimantas Šadžius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Finansų ministras Rimantas Šadžius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Sep 14, 2015, 11:41 AM, atnaujinta Oct 15, 2017, 11:05 PM

„Bendradarbiavimas su vienu žymiausių pasaulio finansų centrų mūsų šaliai atvertų naujų galimybių stiprinant verslo ryšius, skatinant užsienio kapitalo investicijas šalyje bei siekiant įdarbinti kapitalą, kad šis skatintų ekonomikos augimą ir suteiktų verslui, ypač mažoms bei vidutinėms įmonėms, galimybę skolintis ne tik iš bankų, bet ir kapitalo rinkų dalyvių“, – sakė finansų ministras R.Šadžius.

Ministras M. Boleatui pristatė Finansų ministerijos kartu su kitomis institucijomis parengtus pasiūlymus dėl kapitalo rinkų priemonių teisinio reguliavimo Lietuvoje, naudotas finansų inžinerijos priemones, mūsų šalyje investavusių žinomų įmonių sėkmės istorijas. Taip pat aptarė svarbiausias pasaulio bei Europos ekonomines tendencijas bei būsimas Europos Sąjungos iniciatyvas finansų rinkų srityje.

Lietuvoje jau yra parengti pasiūlymai, kaip teisės aktais reglamentuoti ir gerinti sutelktinio finansavimo, viešo uždarųjų akcinių bendrovių obligacijų platinimo sąlygas, UAB vertybinių popierių siūlymo kriterijus, kolektyvinio investavimo subjektų (investicinių fondų ir bendrovių) veikimą. Konkrečius teisės aktų projektus numatoma parengti iki šių metų pabaigos.

Be to, mūsų šalis verslumo lygiui šalyje kelti, daugiabučių ir viešųjų pastatų atnaujinimui ir kitiems projektams toliau naudos finansų inžineriją – paskolas, garantijos, rizikos kapitalo priemones. Tai „atsinaujinančios“ priemonės – paskolinus ar investavus lėšas, jos grįžta ir toliau naudojamos naujiems projektams. Svarbu ir tai, kad įgyvendinant šias priemones, pritraukiamos ir privačios lėšos, kurios gerokai padidina investicijų mastą.

Į Lietuvą Londono Sičio delegacija, kurioje – pasaulyje žinomų bendrovių „BlackRock“, „Thomson Reuters“, „Markit Group“, „Group Willis Ltd“ atstovai, atvyko finansų ministro R. Šadžiaus kvietimu.

Jie antradienį dalyvaus tarptautinėje konferencijoje „Kapitalo rinkų sąjungos kūrimas: iššūkiai ir galimybės verslui“. Konferencijoje numatoma apsikeisti nuomonėmis daugeliu Kapitalo rinkų sąjungos kūrimo aspektų, aptarti naujausias finansų rinkų tendencijas, Europos Sąjungos finansų rinkų reglamentavimo pokyčius bei skatinti dialogą dėl alternatyvaus finansavimo galimybių verslui vystymo.

Londono Sitis – vienas svarbiausių pasaulio finansų centrų, jame dirba apie 340 tūkstančių žmonių, dauguma – bankuose arba draudimo kompanijose. Londono Sityje būstines turi Londono birža, daugiau kaip 500 bankų, draudimo įmonių ir investicinių fondų. Londono Sityje dirba ir nemažai lietuvių, kurie 2006 metais įkūrė savo klubą, šiuo metu vienijantį apie 250 tautiečių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.