Elektros tiekėjai sukirto rankomis su aludariais

Siekdamas atsakingai naudoti energetinius resursus, Lietuvos gėrimų pramonės lyderis „Švyturys-Utenos alus“ pasirašė bendradarbiavimo sutartį su nepriklausomu elektros energijos tiekėju „Elektrum Lietuva“. Beveik du trečdaliai „Elektrum Lietuva“ siūlomos elektros energijos yra gaminami iš atsinaujinančių šaltinių.

V.Balkūno nuotr.
V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-09-15 10:23, atnaujinta 2017-10-15 19:16

Bendrovė „Švyturys-Utenos alus“, užsibrėžusi tikslą iš esmės pagerinti savo tvarumo rodiklius, nusprendė padidinti suvartojamą žaliosios elektros energijos kiekį. Tad nuo šiol 10 mln. kwh elektros energijos suvartojantiems bendrovės padaliniams – administracijos pastatui, darykloms ir sandėliui – elektrą tiekia „Elektrum Lietuva“.

„Sprendimą rinktis nepriklausomą elektros tiekėją lėmė ne tik konkurencinga kaina. Mums labai svarbu, kad perkama elektros energija būtų gaminama iš atsinaujinančių šaltinių. Tai yra vienas svarbiausių veiksnių, kodėl tiekėju pasirinkome būtent „Elektrum Lietuva“. Tikime, jog verslo sėkmė priklauso ne tik nuo vartotojų, klientų poreikių suvokimo, bet ir nuo išmintingų sprendimų technologijų, inovacijų ir energetinių resursų valdymo srityse“, – sako bendrovės „Švyturys-Utenos alus“ Gamybos direktorius Marius Šveistrys.

Pasak M. Šveistrio, augant bendrovės gamybos apimtims, auga ir suvartojamos elektros kiekis, o tai įpareigoja ne tik taupyti, bet ir vartoti atsakingai. Todėl „Švyturys-Utenos alus“ nuolat įgyvendina socialinės atsakomybės projektus, didelį dėmesį skiria gamybos proceso ekologijai.

„Elektrum Lietuva“ užima 18 proc. rinkos ir turi daugiau nei 6000 klientų. 64 proc. bendrovės klientams siūlomos elektros energijos yra pagaminta iš atsinaujinančių šaltinių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.