Estams – sunkūs laikai: „Estonian Air“ gresia bankrotas

Estija yra pasirengusi sukurti naują oro linijų bendrovę, jeigu Europos Sąjungos teisinės institucijos pripažintų, kad dabartinė oro bendrovė „Estonian Air“ neteisėtai gavo valstybės pagalbą. Toks sprendimas bendrovei reikštų bankrotą, rašo naujienų agentūra AP.

Gali būti, jog ant žemės nusileidusi „Estonian Air“ daugiau nebepakils.<br>123rf nuotr.
Gali būti, jog ant žemės nusileidusi „Estonian Air“ daugiau nebepakils.<br>123rf nuotr.
Estijos avialinijoms – sunkūs laikai.<br>AFP asociatyvi nuotr.
Estijos avialinijoms – sunkūs laikai.<br>AFP asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Sep 15, 2015, 9:40 PM, atnaujinta Oct 15, 2017, 4:20 PM

Estijos Ūkio ministerijos atstovas Mihkelis Loide'as antradienį pranešė, kad naujam oro vežėjui jau skirta 40,7 milijonų eurų (46 milijonų dolerių) kaip pradinio kapitalo investicija, o užsienio investuotojai prisijungti būtų kviečiami vėlesniuose kompanijos steigimo etapuose.

„Estonian Air“ buvo įsteigta 1991 metais, Baltijos tautoms atgavus nepriklausomybę, tačiau didžiąją savo gyvavimo dalį dirbo nuostolingai. 2014 metais paskelbtose bendrovės ataskaitose konstatuojama, kad patirti nuostoliai siekia 6.7 milijonų eurų.

Nuo 2009 m. Estija savo oro vežėją dotavo, tačiau ES vykdomoji komisija turi nuspręsti arba dar šiemet, arba 2016 metų pradžioje, ar valstybės pagalba buvo neteisėta ir ar iškraipė sąžiningos konkurencijos. Jeigu Komisija nuspręstų nereikalauti, kad vyriausybės kapitalo injekcijos būtų grąžintos, nauja aviakompanija būtų sukurta vis tiek ir būtų sujungta su esama „Estonian Air“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.